Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  TV Most demantuje pisanje "Blica" o jednostranoj uređivačkoj politici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 04. 2013.

TV Most demantuje pisanje "Blica" o jednostranoj uređivačkoj politici

U saopštenju upućenom medijima, TV „Most“ navodi da su „u programu ove televizije zastupljeni su svi akteri političke scene Srbije i Kosova i Metohije, i da ova medijska kuća nema nikakve veze sa političkim partijama niti stranačkim interesima“.

Rukovodstvo televizije naglašava da je „sramno pisanje „Blica“ bez ikakve provere realne situacije našeg rada".

"Saopštenja DSS i SNV nisu objavljivana u našem programu parcijalno niti sa isticanjem, već verovatno kao deo televizijskih paketa u reagovanju oko aktuelnih tema“ i podseća da oni „nisu ni u jednom trenutku zauzimali stvar prema državnoj politici Srbije prema Kosovu i Metohiji, niti kao profesionalci imaju pravo na to“.

Lokalni predstavnici srpskih opština, koji se ne slažu sa Sporazumom postignutim u Briselu, saopštavali su nekoliko puta svoje stavove, ali su uvek u našim informativnim emisijama bili zastupljeni i najviši državnici Srbije. Mislimo da nemamo pravo da ignorišemo događaje koji su postali svakodnevica na Kosovu i Metohiji, ali isto smo sigurni da ni u jednom trenutku nismo favorizovali bilo čije stranačke ambicije.

Od početka godine, u našem programu emitovali smo ekskluzivne intervjue sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Srbije Ivicom Dačićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom koji su po prvi put govorili za neku televiziju sa Kosova i Metohije a čije su delove preneli svi nacionalni mediji uključujući i „Blic“, i to dovoljno govori o našoj posvećenosti profesionalnom izveštavanju“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je „prema istraživanju IREX-a iz januara 2013. godine TV „Most“ najgledanija srpska televizija na Kosovu i Metohiji, a u Mreži posluje i Radio Gračanica, koja je najslušanija srpska radio stanica na Kosovu".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi