Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sahranjen Dušan Petrović Ičko
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 04. 2009.

Sahranjen Dušan Petrović Ičko


U Beogradu je 27. aprila na Topčiderskom groblju sahranjen Dušan Petrović Ičko (71), dugogodišnji urednik Drugog programa Radio Beograda i direktor Zajednice radio stanica Srbije.

Petrović je rođen 19. marta 1938. godine u Beogradu.

Novinarsku karijeru započeo je 1962. godine kao saradnik Kulturno-umetničke redakcije i Drugog programa Radio Beograda. Radio je na emisijama dokumentarnog, revijskog i omladinskog programa.

Kolegama u radio Valjevu je ostao upamćen po zajedničkim emisijama, koje su iz Valjeva rađene zajedno sa Drugim programom radio Beograda, ali i kao čovek koji je od Zajednice radio stanica Srbije stvorio ugledan informativni sistem u nekadašnjoj SFRJ.

Ičkovom zaslugom bili su definisani odnosi državnog lokalnog radija Srbije sa Radio televizijom Beograd, zahvaljujući njemu je iz dela RTV pretplate finansirano opremanje i osavremanjavanje tih radio stanica, kao i finansiranje programske saradnje sa radio Beogradom.

Petrović je svoju kolegijanost iskazao na najbolji mogući naćin 1992. godine tokom višemesečnog štrajka zaposlenih u Radio Valjevu, što je bio odgovor na bahato podržavljenje te stanice od strane lokalne vlasti SPS-a.

In memoriam za majski broj Revije "Kolubara"

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi