Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Održana komemoracija Petru Markišiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 08. 2013.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Održana komemoracija Petru Markišiću

Komemoracija Petru Markišiću, dugogodišnjem novinaru “Narodne armije” i “Fronta” i članu UNS-a održana je danas u Domu novinara.

U prisustvu brojnih prijatelja i kolega o Markišiću su govorili Predrag Pejčić, nekadašnji Markišićev urednik u listu “Front”, kao i kolege Petar V. Knežević i Rade Brajović.

“Bio je istaknut novinar gde god je radio. Njegova specijalnost bile su reportaže”, rekao je Pejčić i dodao da je Markišićev odnos sa kolegama oduvek bio prisan i da je uvek bio spreman da pomogne. Pejčić je istakao i njegovu aktivnost u Klubu novinara veterana UNS-a, kao i pesnički talenat i velike recitatorske mogućnosti.

 

Kolega Petar V. Knežević govorio je o Markišićevoj ljubavi prema poeziji i njegovim aktivnostima u Klubu novinara, dok je Rade Brajović podsetio na njegove uspehe u Narodno-oslobodilačkoj borbi i naglasio da je svaki susret sa njim bio „podsećanje na istoriju“.

Petar Markišić preminuo je u Beogradu, 7. avgusta 2013. u 88. godini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi