Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nova donacija za Novinarsku kuću Pere Todorovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 09. 2013.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Nova donacija za Novinarsku kuću Pere Todorovića

Kamena vuna za izolaciju fasade i potkrovlja, donacija firme “Knaufinsulation” za izgradnju Novinarske kuće Pere Todorovića, uručena je u utorak Udruženju novinara Srbije i Zavičajno turističkom udruženju "Vidovča" u Belosavcima.

Knaufinsulation je za izgradnju Novinarske kuće donirao 200 metara kvadratnih kamene vune u vrednosti od 300.000 dinara.

Akciju izgradnje spomen kuće poznatog srpskog novinara i pisca Pere Todorovića 2008. godine započelo je Udruženje novinara Srbije sa opštinom Smederevska Palanka i Zavičajno turističkim udruženjem „Vidovča’’.

Do sada su izgrađeni prizemlje i prvi sprat kuće koja je stavljena pod krov.

Svojim donacijama, osim “Knaufinsulation-a”, izgradnji su se priključile i firma „Potisje“ iz Kanjiže, fabrike cementa „Lafraž’’, „Titan’’ i „Holcim’’, Industrija građevinskog materijala „Igma’’, špeditersko društvo „Transportšped’’, „Srbijašume““ i projektni biro „Kuća’’ Avrama Krstića iz Smederevske Palanke koji je besplatno uradio projekat kuće.

Novinarska kuća sa bibliotekom, etno zbirkom i konferencijskom salom nalaziće se u Vodicama, u dvorištu osnovne škole „Olga Milošević“, preko puta urušene kuće u kojoj je Todorović živeo.

U njoj će biti sedište Zavičajnog društva "Vidovača" kao i prostor za etno izložbe i novinarske skupove.

Zdanje će služiti podsećanju na život i delo jednog od najznačajnijih srpskih novinara, pisaca, polemičara, političara i drugog po redu predsednika UNS-a s kraja 19. i početka 20. veka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi