Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Stojanović: Nameštaj je pozajmljen, Sekulić: Ne treba nam, kupićemo novi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 10. 2013.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Stojanović: Nameštaj je pozajmljen, Sekulić: Ne treba nam, kupićemo novi

Redakciji Radio Gračanice juče su radnici Opštine Gračanica koja funkcioniše u okviru kosovskog sistema odneli nameštaj. Novinari i tehničko osoblje ostali su bez stolova i stolica, nastavili da rade stojeći, čitaju vesti, realizuju program, ažuriraju sajt i vode emisije.

Predsednik Opštine Gračanica Bojan Stojanović rekao je UNS-u da je nameštaj pre dve godine pozajmljen redakciji i da je pre šest meseci najavljeno da je potreban za biblioteku koja se otvara u Kulturnom centru.

„Nameštaj je Radiju Gračanica dat na korišćenje. Mi smo im pre šest meseci javili i svaki dan im govorili da nam nameštaj treba za biblioteku“, kaže Stojanović i dodaje da zgrada u kojoj je smešten Radio Goraždevac pripada Opštini i da Radio ne plaća zakup.

„Mreža-Most (u okviru koje je Radio Gračanica) ima budžet od 13 miliona dinara. Kako neko s tolikim sredstvima dve godine ne obraća pažnju i ne može da kupi nameštaj“, kaže Stojanović.

Glavni urednik Radio Gračanice Saša Sekulić kaže da Stojanovićevi navodi nisu tačni i da je nameštaj dat redakciji kada se uselila u zgradu, ali da nema nameru da ga traži nazad.

 „Kupićemo nameštaj. A da plaćamo zakup ne pada nam na pamet. Zgradu je započeo da gradi Radio sredstvima Republike. Sada Opština planira da na treći sprat, gde smo predvideli svoj televizijski studio, useli RTK2 (Kanal kosovske televizije na srpskom jeziku). Dve različite uređivačke politike, dva poslodavca. Neka im je na čast“, kaže Sekulić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi