Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Predstavnici ULES-a posetili UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 10. 2013.

Predstavnici ULES-a posetili UNS

Predstavnici Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore posetili su juče Udruženje novinara Srbije.

Predsednik UO Unije i direktor Radija Bjelo Polje Dragić Rabrenović govorio je o funkcionisanju javnih lokalnih medija u Crnoj Gori i projektima u koje su uključeni, a finansira ih EU.

Tokom razgovora bilo je reči o predlogu UNS-a da se zakonski obezbedi 2 odsto budžeta opština i gradova u Srbiji za projektno finansiranje medija.

Kolege iz Crne Gore podržavaju ovakav sistem finansiranja lokalnih medija, imajući u vidu sopstveno iskustvo. Predlog da se iz lokalnih budžeta izdvaja novac za medije u procentu srazmernom veličini budžeta, prihvaćen je u pojedinim crnogorskim opštinama.



Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović upoznao je goste sa istorijatom UNS-a i u memorijalnoj sobi pokazao fotografije predratnih i karikature posleratnih predsednika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi