Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dmitrović: O izjavi Tadića u sutrašnjim „Novostima“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 10. 2013.

Dmitrović: O izjavi Tadića u sutrašnjim „Novostima“

Povodom današnjeg saopštenja počasnog predsednika Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića da su „Večernje novosti“ objavile izmišljeni intervju sa njim, UNS onlajn je pozvao vršioca dužnosti generalnog direktora i glavnog urednika Kompanije „Novosti“ Ratka Dmitrovića.

 

Dmitrović je UNS-u rekao da ne želi da komentariše navode, već će o tome pisati u sutrašnjem broju lista.

„Ne mogu da komentarišem, sve ćete moći da pročitate sutra u 'Novostima' “, rekao je Dmitrović.

Podsetimo, Boris Tadić danas je u saopštenju koje je medijima poslala DS rekao da su "Večernje novosti“ objavile izmišljeni intervju sa mnom" i  dodao da je "jedina istina da je juče, prilikom slučajnog susreta sa novinarkom tog lista, na promociji jedne knjige, odbio da joj da intervju."

"Mediji u Srbiji su u izvrtanju istina otišli korak dalje od izvlačenja izjava iz konteksta i počeli u potpunosti da izmišljaju cele izjave. Vest objavljena u Večernjim novostima pod naslovom 'Tadić: nije vreme da se vratim' sadrži izjavu koju sam navodno dao ovom mediju. Tu vest vidim prvi put i nikada je nisam dao niti „Večernjim novostima“, niti bilo kom drugom mediju. Jedina komunikacija koju sam imao poslednjih dana sa „Večernjim novostima“ je odbijanje intervjua koji su mi tražili", navodi se u saopštenju Tadića.

„Večernje novosti“ uklonile su danas sa svog sajta sporni intervju.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

19.10.

2013.

Svetozar Gunic [neregistrovani] u 23:43

Novosti nikada nisu pisale neistinu

Vecernje novosti,najuglednije i najcitanije novine koje drze do svog ugleda koji su stekli medju citaocima,sirom Evrope,nisu izmislile tu izjavu Tadica jer to vec ranije procitao u nekim medijima.Tako da nema osnova da se "Vecernje novosti" optuzuju za tako nesto.I drago mi je da ce u sutrasnjem broju citaoci moci da procitaju i pojajasnjenje svega sto donosi zabuni,ili nameru da se okrnji ugled najtiraznije,i najobjektivnijim novinama.(Svetozar Gunic)

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi