Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zoran Stanojević i Slobodan Ćirić potpredsednici UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 10. 2013.

Zoran Stanojević i Slobodan Ćirić potpredsednici UNS-a

Na jučerašnjoj sednici Uprave Udruženja novinara Srbije izabrani su predsednik Nadzornog odbora i dva potpredsednika UNS-a. Za predsednika Nadzornog odbora izabran je novinar RTV-a Ljubinko Zvizdić, a za potpredsednike Zoran Stanojević i Slobodan Ćirić, urednici u RTS-u i valjevskom „Napred“-u. Zvizdić od 1991. godine radi u Radio televiziji Vojvodine. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada za novinarstvo.

Udruženje radiodifuzne organizacije Vojvodine nagradilo ga je četiri puta, a dobitnik je specijalnog priznanja za kvalitetan rad Međunarodnog festivala autorskog filma podunavskih zemalja u Apatinu, kao i i dve nagrade UNS-DNV-a Dimitrije Frušić i Jaša Tomić.

Zoran Stanojević je novinarsku karijeru započeo sa 16 godina crtajući stripove za Omladinske novine. Studirao je fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Od 1992. do 2002. radio je kao stringer za američku televizijsku mrežu En- BI- Si, pokrivajući prostor bivše Jugoslavije. Od 1996. do 2002. bio je dopisnik iz Beograda za MSNBC.com. Radio je u nedeljniku „Vreme“, najpre kao urednik izdanja na engleskom jeziku, a potom i kao urednik u samom listu. Od 2000. godine u „Vremenu“ piše kolumnu o internetu pod nazivom „Navigator“. Radio je kao reporter za Bi- Bi- Si u Beogradu i Londonu. Od 2007. zaposlen je na Radio televiziji Srbije kao urednik u emisiji „Oko“ i pomoćnik glavnog urednika za nove medije. Dobitnik je nagrade UNS-a „Dimitrije Davidović“.

Slobodan Ćirić novinar je i zamenik glavnog i odgovornog urednika u nedeljniku „Napred“ iz Valjeva. Novinarstvom je profesionalno počeo da se bavi 1997. godine, kada je počeo da radi na „Vujić televiziji“ iz Valjeva. Tu je ostao do 2004. godine, nakon čega prelazi u nedeljni list  „Napred“, gde ostaje do danas. Slobodan Ćirić je rođen 1962. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

10.05.

2019.

malasova55 [neregistrovani] u 20:50

Kontakt sa novinarom Slobodanom Ćirićem

Poštovani gospodine Ćiriću
Hteo bih kontakt sa Vama preko e-mail adrese, a u vezi Vaših novinarskih izveštaja.
Srdačan pozdrav
malasova55 (- )gmail.com

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi