Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Veb tv prenos Konferencije novinara i medija dijaspore pratilo 363 ljudi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 10. 2013.

Veb tv prenos Konferencije novinara i medija dijaspore pratilo 363 ljudi

Petu Konferenciju novinara i medija dijaspore i Srba u regionu tokom dva dana trajanja pratilo je na Veb televiziji Pres centra UNS-a 363 ljudi iz trinaest zemalja.

 

U sali Pres centra UNS-a konferenciji je prisustvovalo blizu stotinu učesnika, novinara, predstavnika organizacija i medija iz dijaspore.

Prvog dana, najveći broj pratilaca direktnog Veb tv prenosa bio je iz Srbije, Švedske, zatim slede Ukrajina, Rumunija, kao i Francuska, Austrija, Slovenija i Hrvatska.

Drugog dana, pored već pomenutih zemalja, interesovanje su pokazali naši sunarodnici iz Belgije, Švajcarske, Južne Afrike i Nemačke.

Peta konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu, u organizaciji Udruženja novinara Srbije i Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Repubike Srbije održana je 24. i 25. oktobra 2013. godine u Beogradu.

Prvog dana organizovani su paneli "Uloga dijaspore/medija dijaspore u kreiranju imidža Srbije i srpskog naroda", "Prvi svetski rat - poruke iz matica" i "Imidž aktivizam iz dijaspore i Srbije".  Drugog dana konferencije predstavljena je Analiza onlajn medija dijaspore i Srba u regionu, a potom održan panel "Profesionalizacija onlajn medija dijaspore" i radionice Škole veb novinarstv UNS-a „Kako izveštavati za veb“ i „Fotografija u onlajn medijima“.

Analizu onlajn medija dijaspore i Srba u regionu pogledajte u prilogu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi