Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinari iz regiona u poseti UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 10. 2013.

Novinari iz regiona u poseti UNS-u

Četvoro novinara srpskih medija iz regiona koji su na studijskoj praksi u beogradskim redakcijama posetili su danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović upoznao ih je sa radom i istorijatom UNS-a i u memorijalnoj sobi im pokazao fotografije predratnih i karikature posleratnih predsednika Udruženja.

Kolege iz regiona danas počinju dvonedeljnu praksu u okviru projekta „Studijski boravak novinara srpskih medija iz regiona u redakcijama u Srbiji“ koji UNS realizuje u saradnji sa Kancelarijom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Cilj projekta je profesionalno usavršavanje i upoznavanje sa načinom rada u redakcijama u Srbiji, novim medijima kao i ostvarivanje bolje profesionalne komunikacije sa maticom.

Novinarka Novosti iz Zagreba Mirna Jasić boraviće u veb redakciji „Alo!“-a a novinarka „Srpskih nedeljnih novina“ iz Budimpešte Daniela Tot u veb redakciji B92. U redakciji „Radio Beograd 202“ na praksi će biti novinarka „Radio Temišvara“ Vesna Stepanov, dok će Milutin Stančić iz „Spone“ (Skoplje) biti u „Večernjim novostima“.

Kolege će prisustvovati i Petoj konferenciji novinara i medija dijaspore i Srba u regionu, koja će biti održana 24. i 25. oktobra.

Drugog dana konferencije imaće obuku iz veb novinarstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi