Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS na konferenciji IFJ-a i EFJ-a u Kijevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 11. 2013.

Autor: S. Ć.

UNS na konferenciji IFJ-a i EFJ-a u Kijevu

U Kijevu je danas počela regionalna konferencija o bezbednosti novinara, slobodi štampe i jačanju kapaciteta novinarskih organizacija u regionu zapadnog Balkana i istočne Evrope.

 

Konferenciju od 21. do 23 novembra organizuju Međunarodna (IFJ) i Evropska federacija novinara (EFJ), u saradnji sa Nacionalnom unijom novinara Ukrajine (NUJU) i Nezavisnim medijskim sindikatom Ukranije (IMTUU).

Potpredsednik UNS-a Slobodan Ćirić je drugog dana (petak) jedan od uvodničara u raspravi o slobodi štampe u regionu.

Prvi dan konferencije posvećen je jačanju kapaciteta novinarskih organizacija, pravima iz radnog odnosa, boljem organizovanju i poboljšanju uslova rada za novinare, u saradnji sa EFJ, kao i pitanjima vlasništva nad medijima i privatizacije.

Drugog dana teme su sloboda štampe, cenzura, bezbednost novinara, dijalog sa vlastima po pitanju medijskog zakonodavstva i pitanja o ugrožavanju digitalne sigurnosti u istrazivačkom novinarstvu. 

 

U subotu, trećeg dana konferencije, biće obeležen Svetski dan borbe protiv nekažnjavanja ubica novinara. Učesnici konferencije proći će ulicama Kijeva u „Tihom maršu” u znak sećanja na novinare koji su ubijeni.

Iz Srbije na konferenciji su još Dragan Janjić, potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Dragana Čabarkapa, predsednica Sindikata novinara Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi