Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Diplome XXIII generaciji Novinarske škole UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 06. 2009.

Diplome XXIII generaciji Novinarske škole UNS-a

Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije u XXIII generaciji završilo je 19 polaznika, uglavnom studenata. Njima je juče predsednik Saveta škole Rastko Guzina uručio diplome.



Tokom četvoromesečnog kursa, koji se sastoji od 120 nastavnih časova i mesec dana prakse u odabranom mediju, polaznici su saznavali o faktografskim, beletrističkim i analitičkim novinarskim žanrovima. Vežbali vest, izveštaj, pisanje naslova, intervju, radili televizijsku anketu na ulici, učili o razlikama i sličnostima novinarskog posla u štampi, agencijama, radiju, televiziji i online medijima.
Polaznici škole slušali su, praktično radili i diskutovali tokom predavanja o etičkim pravilima i medijskim zakonima, ulozi fotografije u medijima, novinarskoj stilistici i jeziku, likovno- tehničkom oblikovanju novina, uređivačkoj koncepciji medija, odnosima sa javnošću i razlikama sa novinarskim zanimanjem, izveštavanju iz kriznih situacija.

Škola je počela 14. marta. Završni ispit održan je 20. juna i sastojao se iz testa i vesti, izveštaja koji su polaznici napravili na terenu.

Novinarska škola UNS-a tokom godine upisuje dve generacije. Nastava za narednu, XXIV generaciju, počeće sredinom septembra.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi