Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  B92: Odbacujemo insinuacije da smo ukinuli neke emisije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 12. 2013.

B92: Odbacujemo insinuacije da smo ukinuli neke emisije

Povodom informacija da je emisija “Mentalno razgibavanje” zbog “političkih pritisaka” skinuta sa programske šeme radija B92, menadžment ove televizije u svom saopštenjuu “odbacuje insinuacije da su ukinuli ili na bilo koji način uticali na sadržaj neke emisije”.

Saopštenje menadžmenta B92 prenosimo u celosti.

 Posle čitavog niza saopštenja i visokofrekventnih reakcija na društvenim mržama, a povodom emisije “Mentalno razgibavanje” i njene, kako je to neko zlonamerno hteo da predstavi - zabrane emitovanja, menadžment B92 želi da vas obavesti:

Od danas, 26. decembra, zaživela je naša praznična programska šema, koja će trajati do 13. januara 2014. Ona podrazumeva izmene određenih termina emitovanja i emitovanje novogodišnjih specijala, kako na televiziji tako i na radiju. Uvereni smo da će ova programska šema zadovoljiti inače vrlo probirljivu publiku naše medijske kuće.

Sadržaj emisije “Mentalno razgibavanje”, kao i sadržaji drugih emisija koji se emituju na B92, nije i neće biti predmet javne debate. Svoju hrabrost i profesionalnost naša medijska kuća je potvrdila već mnogo puta. Bili smo i ostali sinonim za slobodnu, visokoprofesionalnu medijsku kuću, i tako smo oduvek posmatrani i van granica naše zemlje. U tom smislu odlučno odbacujemo insinuacije da smo ukinuli ili na bilo koji način uticali na sadržaj neke emisije.

Zahvaljujemo se našim gledaocima, slušaocima i stručnoj javnosti na spremnosti da zaštite naš B92.

Zahvaljujemo se i predstavnicima političkog establišmenta na komentarima i pojašnjenju situacije, uz konstataciju da nećemo odustati od planirane i najavljene programske šeme i da nismo spremni na kompromise koji remete naše uobičajeno i normalno funkcionisanje.

Sa druge strane, sa žaljenjem konstatujemo da su neke od naših kolega bez dovoljno informacija ugrozile funkcionisanje B92, ali mi ćemo i dalje sve svoje izazove rešavati u okviru naše kuće.

Želimo svima mnogo dobrih minuta uz B92 za vreme praznika koji su pred nama.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi