Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Jovo Ćuruvija: Prva bitka je dobijena, predstoji rat za pravdu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 01. 2014.

Autor: Jovo Ćuruvija Izvor: UNS

Jovo Ćuruvija: Prva bitka je dobijena, predstoji rat za pravdu

Veran Matić i Ljilja Smajlović, uz podršku ostalih članova Komisije i Vučića, učinili su ono što organi države nisu petnaest godina.

Ovo je uspeh onih novinara koji petnaest godina uporno postavljaju pitanje ko je ubio Slavka Ćuruviju.

Ti novinari su držali budnom srpsku i evropsku javnost i u kontinuitetu opominjali da su ubice Slavka na slobodi. Da njih nije bilo Slavkovo ubistvo bi bilo zaboravljeno kao mnoga druga ubistva zločinačkog režima Miloševića.

Veoma je značajno i prošlogodišnje upozorenje koje je uputio vlastodršcima Jelko Kacin opomenuvši ih da taj zločin moraju rasvetliti i zločince kazniti.

Ovo je važna poruka svim onima koji su na vlasti da novinari neće dozvoliti da se njihov kolega ubije a da zločinci ostanu na slobodi.

Tek smo na početku: Prva bitka je dobijena, ali rat za pravdu tek predstoji. Najvažnije je da smo ih isterali iz jazbine i da postoji šansa da se kazne. Nadam se da će pravosuđe uraditi ono što mora. Nadam se da će optužnica biti dovoljno jaka i da neće biti mrcvarenja kao u slučaju Ibarske magistrale.

U proteklih 15 godina od ubistva mog brata svi smo gubitnici živeći u državi čiji su službenici učinili težak zločin, da bi ga nakon toga toliko dugo i prikrivali. Osećam se postiđeno jer SRAMNO JE DA U EVROPI POSTOJI ZEMLjA KOJA 15 GODINA SAKRIVA ISTINU I ŠTITI ZLOČINCE.

Objavljivanjem četiri imena učesnika brutalnog smaknuća bi trebalo da bude samo početak spiska imena, jer bi trebali da odgovaraju svi koji su upleteni, po bilo kom osnovu. Neprihvatljivo je da se i dalje omogućava prikrivanje učesnika iza "pravila službe", pa se i zbog toga pitam ko je ta "pravila" napisao, prihvatio.

Ko ima toliko "hrabrosti" da na osnovu "pravila službe" presuđuje na osnovu procene, izvršava kaznu bez mogućnosti odbrane, koja pravila štiti dželate naših života ? Nisam zadovoljan jer među uhapšenima nema onih koji su na dan ubistva pomagali ubicama obaveštavajući ih o Slavkovom kretanju. Oni su za mene direktni saučesnici. Pravdaju se da su radili po pravilima službe. I nacisti su radili po pravilima službe pa su izvedeni pred lice pravde. Svi oni moraju da odgovaraju kao i pomenuta četvorica za pomaganje ubicama.

Sa druge strane svaki početak je težak, tako mislim i za ovo objavljivanje ova četiri imena. Nadam se da ću umreti bez stida koji nosim u sebi poslednjih 15 godina živeći u ovoj i ovakvoj zemlji i da ću barem unucima ulivati nadu da će sve biti kako treba, kada već sinu i Slavkovoj deci za to nisam imao mogućnosti.

Vredi boriti se za istinu, jer nju otkrivaju, govore i sprovode samo najhrabriji.. Čekao sam više od 5000 dana i noći da državni organi zemlje u kojoj živim urade ono što im je dužnost i nadam se da ću dočekati pravdu.

Imao bih ja da postavim mnogo pitanja tim ljudima koji su bili dužni da zlikovce izvedu na sud, ali mi se ne slušaju njihovi besmisleni i lažljivi odgovori.

Do danas mi Okružno javno tužilaštvo nije odgovorilo na krivičnu prijavu protiv Radomira Markovića, Milana Radonjića i Mire Marković koju sam preko advokata Danilovića predao 22.1.2002. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi