Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novac iz budžeta za sve
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 07. 2009.

Novac iz budžeta za sve


SUBOTICA - Članovi Gradskog veća Subotice usvojili su izmene Pravilnika o dodeli sredstava budžeta grada u oblasti kulture, javnog informisanja i izdavačke delatnosti, koje će uskoro razmatrati i odbornici Skupštine grada.

Skupština je na poslednjoj sednici usvojila staru verziju pravilnika, ali je posle intervencije pokrajinskog i republičkog zaštitnika gradjana, a na inicijativu Bunjevačkog nacionalnog saveta, predložena izmena po kojoj će novac iz budžeta Subotice ubuduće biti dodeljivan za projekte na svim jezicima koji se u gradu koriste, a ne samo za projekte pisane na službenim jezicima grada.

Bunjevačka nacionalna zajednica, rasprostranjena uglavnom na području Subotice i Sombora, ima medije koji izveštavaju na ikavici, tradicionalnom govoru bačkih Bunjevaca. To znači da će predstavnici najbrojnije bunjevačke, ali i drugih manjih nacionalnih zajednica u Subotici čiji jezici nisu u zvaničnoj upotrebi, barem kada je u pitanju raspodela dela novca iz lokalnog budžeta, biti stavljeni u ravnopravan položaj sa srpskom, mađarskom i hrvatskom zajednicom.

B. Ž.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi