Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Srđan Škoro više nije šef deska Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 05. 2014.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Srđan Škoro više nije šef deska Novosti

Srđan Škoro koji je skoro godinu dana bio na mestu šefa deska „Večernjih novosti“ potvrdio je Udruženju novinara Srbije da je danas smenjen. Da više nije šef deska saopštio mu je direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije Novosti Ratko Dmitrović. Škoro je rekao UNS-u da zvanično nije dobio odluku o raspoređivanju na drugo radno mesto i da ostaje da se vidi šta će i gde raditi od ponedeljka.

 

Direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije Novosti Ratko Dmitrović rekao je UNS-u da smena Škora nema veze sa njegovim gostovanjem koje je pre desetak dana bilo na RTS-u i da se sa većim delom onoga što je Škoro rekao slaže.

„Već nekoliko puta smo poslednjih meseci razgovarali na temu kako vodi desk. I javno i u četiri oka. Nisam Škora zatekao na mestu šefa deska, ja sam ga postavio, ali nisam bio zadovoljan na koji način vodi desk.“

Škoro je na dan inauguracije Vlade, 27. aprila, gostovao u Jutarnjem programu RTS-a u prelistavanju štampe.  

Komentarišući sastav Vlade rekao je da „to nije ono što se od Srbije očekivalo u ovom trenutku jer je prvi put premijer mogao da bira koga hoće“.  Između ostalog naveo je da nije izabrana osoba za ministra prosvete koja bi imala kvalitete Dositeja Obradovića, da nije dobro „što smo stvorili društvo gde se za svaku sitnicu ide kod budućeg premijera“.

Škorovo gostovanje na RTS-u povezuje se sa saopštenjem Srpske napredne stranke od tog jutra u kojem se tvrdi da „RTS služi kao svakodnevni poligon za prljave napade na predsednika SNS Aleksandra Vučića“.

UNS je na to saopštenje reagovao istog dana, 27. aprila, smatrajući da “takva optužba, bez navođenja bilo kog primera navodne „prljave kampanje“, predstavlja klasičan vid pritiska na RTS i slobodu medija u Srbiji, kao i zastrašivanja novinara”.

Komentari (4)

ostavi komentar
pon

12.05.

2014.

b. kramer [neregistrovani] u 05:53

Mali aparatčik

Mali agitpropovac se uzbudio što se novinarski esnaf brine za novinara a ne za ... bozadžije, frizere, dvopolne? Mali se uzbudio što se vlast ovakvim ekspresnim nasilnim potezima na javno izgovoreno mišljenje ogolila u svojoj bahatosti. A to, bogami, brine i mene. Mislim, takva vlast.

Odgovori
sub

10.05.

2014.

anonymous-novinar zauvek [neregistrovani] u 16:26

čovek je u pravu

To što je Škoro rekao apsolutno je tačno i dobro je da se našao neko da to osvedoči. Čovek je u pravu. A pres-služba SNS-a naivna i suviše revnosna. Čemu uopšte služe ti pregledi štampe na televiziji? Za ulizivačko novinarstvo! Treba uvesti moratorijum za onog Dragomira Anđelkovića koji gine na svim TV kanalima braneći stavove SNS. To je baš neukusno i preterano.
Ponekad u lošem im i dobrog, pa ako je Škoro izgubio mesto šefa deska nije pao plafon. Jedna su se vrata zatvorila, a druga, možda, otvorila? Za dobrog novinara.

Odgovori
sub

10.05.

2014.

starikolegaanonymous [neregistrovani] u 09:39

sramota

postovane kolege novinari,zar nije sramota za srpsko novinarstvo ovo u novostima.dmitrovic posle smenjivanja sefa deska kaze da nije bio zadovolojan njegovim radom, a kako je onda dozvolio da taj isti sef deska gostuje na rts i komentarise rad nove vlade.ima li kod dmtrovica "komandne odgovornosti" u ovom slucaju, jer ako je sef deska njemu licno podredjen, a on ga je i postavio, koliko je sam dmitrovic odgovoran.ako uopste postoji odgovornost za istinu koju je skoro rekao u jutarnjem programu rts. i sta je uns ucinilo za zastitu istine i profesionalizma u medijima u ovom (i slicnim ) slucajevima. velika sramota za srpsko novinarstvo...

Odgovori
pet

09.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 19:26

BAŠ PROBLEM!

Jeste za dotičnog kolegu problem, ali zar je novinarstvo u Srbiji toliko i time ugroženo da se mnogi, u horu, dignu u zaštitu. Pre mi sve liči na ideološku kampanju kojoj se pridružuju razne redakcije svikle da navijaju. Voleo bih da se UNS drži po strani i ne naleće u duele u kojima niko nije naivan. Naravno, ni Dmitrović koji je Škora i doveo da mu bude "desna ruka", a sad mu, vidite,najednom ne odgovara. Ko još u beogradskoj novinarskoj čaršiji ne zna o čemu je reč? Pa, da - NOVOSTI su, blago govoreći, eksponent vladajuće garniture. Čak i više nego što su bile pre 5. oktobra Slobine i dok je gazdovao neosporno profesionalniji i iskusniji Čukić. A on, ipak, nije smenjivao kao što se sada radi. I, da ne bude zabune, mesta u važnim redakcijama dobijaće nadalje istomišljenici...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi