Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Direktor TO Vrnjačka Banja se u ime organizacije izvinio fotoreporteru Goranu Šljiviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 07. 2014.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Direktor TO Vrnjačka Banja se u ime organizacije izvinio fotoreporteru Goranu Šljiviću

Direktor turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivan Trifunović izvinio se juče u ime ove organizacije fotoreporteru ”Večernjih novosti” zbog fizičkog napada koji se desio dok je Šljivić u subotu izveštavao sa turističke manifestacije Vrnjački karneval.

 

Kako je Šljivić rekao UNS-u, sinoć ga je „pozvao Trifunović i u ime organizacije se izvinio zbog incidenta koji se dogodio“ i dodao da „je radnik Turističke organizacije Vrnjačka Banja Goran Karavesović, koji ga je u subotu odbranio od napadača, već dao izjavu policiji“.

Nakon napada, kako nam je potvrdio Šljivić, fotoretporteri i novinari Tanjuga, Bete i Blica koji rade u Vrnjačkoj Banji, iz solidarnosti nisu objavili vest o Vrnjačkom karnevalu.

Uprkos tome što se Trifunović izvinio, a Karavesović bio na manifestaciji gde je napadnut Šljivić, vlasnik agencije koja je bila angažovana za obezbeđivanje karnevala Predrag Vuletić negira da se incident uopšte dogodio i optužuje Šljivića da "plasira neistine o samom događaju".

Da podsetimo, u subotu, 19. jula u 20 sati i 30 minuta u centru Vrnjačke Banje, ispred gradske biblioteke, kada je hteo da snimi plesne grupe sa vidno istaknutom novinarskom akreditacijom, na Šljivića je nasrnuo pripadnik obezbeđenja, dok je drugi skočio sa bine i pokušao da ga udari ručnom radio stanicom.

“Samo zahvaljujući pomoći radnika Turističke organizacije Vrnjačka Banja Gorana Karavesovića odbranio sam se od napadača”, rekao je tada Šljivić.

Direktor TO Vrnjačka Banja  Ivan Trifunović tada je UNS-u rekao da za napad na Šljivića nije čuo, potvrdio da su oni angažovali privatno obezbeđenje i da će ako je bilo kršenja zakona preduzeti mere.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

21.07.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 18:07

dokle

Kada ce ukinuti ta privatna obezbedjenja koja su prihvatliliste za kriminalce, korumpirane policajce i ostalu bagru...

Odgovori
pon

21.07.

2014.

Aleksandar [neregistrovani] u 17:26

''Pozdravljam solidarnost novinara''

Nije prvi put da novinari,zajedno sa fotoreporterima budu napadnuti,na raznim manifestacijama,ama više dokle tako:Novi Sad,Gornji Milanovac,Vrnjačka banja'',Kraljevo...
Iz dana u dan svedoci smo sve više takvih situacija,gde ih treba zaštititi,em što je teška profesija,em što nisu dovoljno plaćeni,kratak životni vek,često bivaju ubijeni...Apelujem da se vinovnici i napadači što pre uhvate i kazne...Nažalost iz dana u dan sve je više napada na novinare i njihovu profesiju...Svugde u svetu,vinovnici se odmah uhvate i kazne,međutim
ovde to nažalost često ne bude tako,pa zato apelujem na novu vlast,da što pre uhvate i kazne napadače...Novinar:Aleksandar M. Devetak

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi