Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zoranu Šaponjiću Gran pri festivala "Interfer"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 10. 2014.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Tri člana Uprave UNS-a dobitnici nagrada na Interferu

Zoranu Šaponjiću Gran pri festivala "Interfer"

Novinar “Kurira” i član Uprave UNS-a Zoran Šaponjić pobednik je 19. Međunarodnog festivala reportaže “Interfer” i dobitnik statue „Boginja Nika“. Šaponjićeva novinska reportaža „Suze starog Babe“ i fotoreportaža „Oči u oči sa stihijom", po mišljenju žirija, bile su najbolje u konkurenciji 180 radova pristiglih na konkurs iz zemlje i inostranstva.

 

Nagrade su dodeljene u pet kategorija: TV, radio, novinska, foto i društveno-odgovorna reportaža.

Drugu nagradu u kategoriji TV reportaža i plaketu “Zlatna Nika” podelili su dopisnik Glasa Amerike sa Kosova i predsednik Društva novinara Kosova i Metohije Budimir Ničić i dopisnica RTS-a iz Užica Jelena Božović. Ničić je nagradu dobio za rad "Kad izvod postane ekstrakt", a Božović za reportažu "Kad Zaim i Marinko rade zajedno". 

Treću nagradu u istoj kategoriji dobila je i dopisnica TV B92 i članica Uprave UNS-a Mirjana Čvorić za reportažu "Reka koja guta". Prvo mesto i statuu "Zlatna Nika" dobio je Dejan Jelovac, sa Prve televitije, za reportažu "Tijana Jurić".

Drugo mesto i plaketu "Zlatna Nika" za novinsku reportažu osvojili su novinar “Nedeljnikai član Uprave UNS-a Mihailo Medenica za rad "Lapot - udri sine, pitaće majka gde si dosad" i novinar „Blica“ Vladimir Lojanica za repotražu "Sarino srce je puklo od tuge".

U kategoriji novinska reportaža prvo mesto i statua "Zlatna Nika" pripala je Mileni Marković iz Večernjih novosti, za repotražu "Plačem, kad me niko ne vidi”, a treće mesto i plaketa "Zlatna Nika" Ranku Pivljaninu iz „Blica“, za repotražu "Bilo jednom u Šumadiji".

Prvo mesto i statuu "Zlatna Nika" za radio reportažu dobila je Aleksandra Babić, sa Radio Kruševca za rad "Na raskršću". Drugo mesto i plaketa "Zlatna Nika" otišla je u ruke Branislava Ugrinova sa Radio Kikinde, za reportažu "Devet grla", a treće mesto i plaketa "Zlatna Nika" pripala je Damiru Gođevcu i Gordani Nešović, sa Radio Beograda, za reportažu "Zaboravljeni Holokaust".

Godišnju nagradu i statuu „Boginja Nika“ za reporterski rad dobio je reporter RTS-a Jovan Memedović za emisiju “Sasvim prirodno“. Emisija „Insajder“ dobitnik  je Godišnje nagrade za istraživačko novinarstvo „Slaven Kranjc“, dok je Godišnju nagradu za doprinos žanru putopisne reportaže dobio Slobodan Mićić, za serijal putopisnih reportaža „Svet na dlanu“.

Prvu nagradu i statuu „Zlatna Nika“ za foto reportažu dobio je fotoreporter Tanjuga Srđan Ilić, drugo mesto osvojio je fotoreporter „Odbrane“ Goran Stanković, a treće Bojan Petrović.

Za društveno odgovornu repotražu prva nagrada i statua "Zlatna Nika" pripala je Mladenu Mijatoviću, sa RTV Pink za rad "Poplave u Obrenovcu", drugo mesto i plaketa "Zlatna Nika" Milevi Malešić, sa TV Foruma iz Prijepolja, za repotražu "Kosačka moba" , a treće mesto i plaketa "Zlatna Nika" Aleksandru Saviću, sa Akademije umetnosti, za reportažu "Hvatač Sunca".

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

06.10.

2014.

Jovanka Stanojević [neregistrovani] u 20:47

Čestitke kolegama

Čestitam nagrade, drage kolege!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi