Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Raša Popov uplašen i tužan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 11. 2014.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Raša Popov uplašen i tužan

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je sinoć Rašu Popova, televizijskog novinara za decu, koji nam je rekao da je dobro i da je imao sreće da ga napasnici nisu udarili.

 

Popov, zvezda dečijeg serijala „Fazoni i fore“ zvučao je ozbiljno, zabrinuto, drugačije od TV Raše koji kad razgovora ima duhovite opaske, prepoznatljive varijacije u glasu koje i starije privlače da sve što govori odslušaju do kraja, sa osmehom. Negirao je da je pretučen. Objasnio je da su ga dečaci kojima je dao sitan novac na ulici, pratili i pokušali da mu uđu u stan.

„To je bio pokušaj pljačke. Sedeli su na ulici, videli starca od 81 godinu i krenuli da me prate. Tražili su novac i ja sam im dao metalne dinare“, kaže Raša Popov kojeg su maloletnici pratili do stana.

„Hteli su da upadnu u stan, podmetnuli su koleno, ali sam uspeo da vrata gurnem ramenom i zaključam u poslednjoj sekundi“.

Raša Popov kaže da mu je policija koja je došla posle ovog ružnog iskustva rekla: „Celog života dajete deci i sad vas deca napala“.

Raša Popov dobitnik je nagrade ža životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore  2009. godine. Popov je novinarstvom počeo da se bavi u novosadskom „Dnevniku", radio je u informativnom i naučnom programu Televizije Beograd, a slavu je stekao po liku Raše pronalazača u TV seriji "Fazoni i fore".

Napali su ga maloletni dečaci u ulici u kojoj živi na beogradskoj Paliluli.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi