Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Podsećanje: Konkurs za najbolji medijski prilog o Evropskim integracijama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 10. 2008.

Podsećanje: Konkurs za najbolji medijski prilog o Evropskim integracijama

UNS vas podseća da je ostalo još nekoliko dana do isteka roka za predaju medijskih priloga o procesu evropskih integracija u Srbiji. Za zainteresovane tekst konkursa pročitati u nastavku.


Delegacija Evropske komisije u Srbiji, Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Erste Banka i Ambasada Francuske raspisuju KONKURS ZA NOVINARE  Za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u Srbiji u periodu od 1. januara do 1. novembra 2008. godine.

Konkurs je otvoren za sve novinare iz štampanih i elektronskih medija registrovanih na teritoriji Republike Srbije. Radovi koji odgovaraju uslovima konkursa treba da budu na temu evropske integracije ili Procesa stabilizacije i pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i njihovog uticaja na svakodnevni život građana Srbije.

Nagrada će se dodeljivati za priloge u pet kategorija:
1. Najbolji televizijski prilog (TV stanice, nezavisne produkcije, agencije)
2. Najbolji radijski prilog (radio stanice, nezavisne produkcije, agencije)
3. Najbolji novinski tekst (dnevna i periodična štampa, agencije)
4. Najbolji prilog u lokalnim medijima (TV, radio, štampani medij)
5. Najbolji prilog na temu malih i srednjih preduzeća

Radovi prispeli na konkurs moraju da budu objavljeni/emitovani na nekom od medija u Republici Srbiji u periodu od 1. januara do 1. novembra 2008. godine. Radovi treba da budu predati u pet istovetnih primeraka (fotokopije, odnosno audio/video zapisi na CD.

Novinari mogu da konkurišu samo sa jednim radom. Novinari koji rade u različitim medijima mogu konkurisati u više kategorija, ali sa različitim radovima.

Radovi koji su nagrađeni na drugim konkursima u periodu trajanja ovog, neće biti u konkurenciji za nagrade. Rok za podnošenje novinarskih radova je 1. novembar 2008. godine.

U prilogu je potrebno dostaviti sledeće podatke: ime i prezime autora, kontakt telefon, elektronsku adresu, ime i adresu medijske kuće u kojoj radi i datum objavljivanja rada.

Radove poslati na adresu:
Republika Srbija
Vlada
Kancelarija za evropske integracije
za NOVINARSKU NAGRADU
Nemanjina 34/5
11000 Beograd

Žiri, u čijem sastavu će biti predstavnici Delegacije Evropske komisje u Srbiji, Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Erste Banke i Ambasade Francuske i novinari, do kraja novembra proglasiće po jednog dobitnika nagrade u svakoj od pet navedenih kategorija.

Najbolji medijski prilog biće objavljen i na zvaničnim internet prezentacijama Delegacije Evropske komisije i Kancelarije za evropske integracije. Nagrada je radno-studijska poseta Briselu i Parizu, gde će svaki od pobednika imati priliku da se susretne sa zvaničnicima Evropske komisije i Vlade francuske i tokom poseta pripremi izveštaje koje će objaviti u svom mediju.

Konkurs je objavljen na internet prezentacijama Delegacije www.europa.org.yu i Kancelarije na adresi: www.seio.sr.gov.yu

Za dodatne informacije kontakt osoba u Kancelariji za evropske integracije je Ivana Đurić e-adresa: idjuric@seio.sr.gov.yu , a u Delegaciji Aleksandar Đorđević, e-adresa: Aleksandar.Djordjevic@ec.europa.eu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi