Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Danas ispraćaj Vujadina Vujovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 04. 2015.

Izvor: UNS

Danas ispraćaj Vujadina Vujovića

Ispraćaj reditelja sportskih prenosa i člana Udruženja novinara Srbije (UNS) Vujadina Vujovića biće danas u 17 sati na Novom groblju u Beogradu. Sahrana je sutra u 15 sati, u mestu Mojdež kraj Herceg Novog.

 

Vujadin Vujović rođen je 1949. godine u Herceg Novom. Završio je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi 1970. godine. U svojoj dugogodišnjoj karijeri pisao je za magazin Tempo, radio na Radio Beogradu 202, pisao za frankfurstke Vesti, Ekspres politiku. Član je UNS-a od 1984. godine

Najveći deo svoje karijere proveo je u sportskoj redakciji Radio-televizije Srbije kao reditelj sportskih prenosa. U svojoj karijeri režirao je na hiljade prenosa.

Autor je emisije “Igraj fudbal, budi srećan” za fudbalski pokret mladih od 7 do 12 godina, koja se emitovala na Drugom programu RTS-a.

Dobitnik je Nagrade za životno delo Udruženja sportskih novinara Beograda za 2006. godinu, godišnje nagrade RTS-a, kao i mnogobrojnih međunarodnih priznanja.

Vujadin Vujović preminuo je u četvrtak, 9. aprila u Beogradu, u 67. godini.

Intervju sa Vujadinom Vujovićem iz 2007. godine, nakon dobijanja Nagrade za životno delo pogledajte ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi