Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Stručni skup „Niško novinarstvo u srpskom novinarstvu“ u četvrtak na Filozofskom fakultetu u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 09. 2016.

Izvor: UNS

Stručni skup „Niško novinarstvo u srpskom novinarstvu“ u četvrtak na Filozofskom fakultetu u Nišu

Stručni skup „Niško novinarstvo u srpskom novinarstvu“ biće održan u četvrtak, 29. septembra sa početkom u 11 sati, u amfiteatru 1 Filozofskog fakulteta u Nišu. Na skupu će biti promovisana monografija „Novine i novinari“ autora i priređivača Slobodana Krstića.

 

 O knjizi koja sadrži biografije i autorske tekstove 51 novinara „Narodnih novina“ od osnivanja lista 1944. do 1994. godine, govoriće, osim autora i recenzent prof. dr Đokica Jovanović i redaktor Zoran Marjanović.

O ulozi lokalnog i regionalnog novinarstva, značaju Niša i njegovih novinara u srpskom novinarstvu govoriće glavni i odgovorni urednik „Niškog vesnika“ Ljubiša Sokolović, novinar Milorad Doderović, istoričar-arhivist Istorijskog arhiva Niša Nikola Arsić, bibliotekar-savetnik Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu Marija Čupić, književnik Vidosav Petrović, prof. dr Zoran Aracki sa Departmana za novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu, politikolog Slavica Čorbić, sociolog i direktor Narodnog muzeja u Nišu Slaviša Popović i istoričar i publicista, pomoćnik direktora Narodnog muzeja u Nišu Nebojša Ozimić. Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović govoriće o 135 godina Udruženja novinara Srbije.


Organizatori skupa su  Udruženje novinara Srbije, Filozofski fakultet iz Niša i Istorijski arhiv Niš.

Stručni skup „Niško novinarstvo u srpskom novinarstvu“ sufinansiran je iz budžeta Grada Niša.

Agenda skupa nalazi se u prilogu.

Komentari (8)

ostavi komentar
sre

28.09.

2016.

PesNik [neregistrovani] u 18:19

ENIGMATIKA

Epa, gospodo novinari, kada već stručno raspravljate o niškom novinarstvu u srpskom novinarstvu, da li znate da Niš ima jedini štampani medij "NN" koji je u privatnom vlasništvu, a za čije finansiranje grad, dakle svi mi, izdvajamo povelike novce. E taj jedan i jedini list na ovom području, kada ga prelistate i želite da nakon već viđenih naslova malo zasdladite, tj.dezertirate - nemate čime. Nemate jer je to jedina novina koja nema - UKRŠTENICU ili nešto od enigmatike. Ako niste znali, i mi enigmatičari niša, koji radimo sve enigmatske vrste za celu Srbiju, jedino u "NN" nemamo prostora. Vlasnika to ne interesuje a odgovorni ljudi u gradu i ne znaju šta je enigmatika pa umesto da se finansira i taj prostor, troši se na kojekakvim čestitkama i drugim reklamnim sadržajima.

Odgovori
uto

27.09.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 15:14

Sujetne neznalice

U novinarstvu se nakotilo mnogo sujetnih neznalica, koji inače misle da istorija novinarstva u Nišu počinje od njih i da bezmalo po kratkom postupku zaslužuju Pulicerovu nagradu, a još nisu ostavili ni "t" od traga u niškom novinarstvu.Biće zato još dosta zluradih komentara povodom ovog skupa i knjige u kojoj su inače zastupljeni novinari po izboru autora Krstića koji je jedan od prvih diplomaca beogradskog Fakulteta političkih nauka među niškim novinarima, pa je verovatno dobro znao koga bira i zašto.A iza takvog njegovog izbora su očigledno stali i izdavači i finansijeri knjige.
Ili, ako već misle to što misle povodom ove publikacije i skupa, zašto izbegavaju da se potpišu imenom i prezimenom, jer inače imenom i prezimenom opmalovažavaju pojedine kolege , UNS i njegovu predsednicu?Novinarstvo je nešto više, svetije, svetlije i hrabrije od običnog anonimnog života.

Odgovori
pon

26.09.

2016.

Драки [neregistrovani] u 20:47

похвала

Браво

Odgovori
pon

26.09.

2016.

Драки [neregistrovani] u 20:46

Re: Осврт на пређашњи коментар

Очигледно је да не знате аман баш ништа , па не разумете , рад на оовом делу је почео пре две деценије . Ово дело ће оставити траг у историји града Ниша нишког новинарства и новинарства Србије ! Браво имхвала свима кји су ово омогућили после мукотрпног и дугог периода

Odgovori
pon

26.09.

2016.

Nislija [neregistrovani] u 10:10

Nebuloza

Ovo je vrhunac cinizma. Grad Nis finansira skup udruzenja koje nam je unistilo medije.
UNS TREBA DA OBJASNI ZASTO JE RADOICI DAO U DIMITROVGRADU 107000 evra za televiziju koju je on pazario za 18600 evra. Dugujete javnosti objasnjenje ...

Odgovori
ned

25.09.

2016.

Bane [neregistrovani] u 20:27

cenzori

Pitam se samo kako Vas nije sramota da dodjete u Nis posle onoga sto ste uradili medijima na jugu Srbije. Unistili ste Alt, Radio Pirot, Rtv , Bujanovac, Presevo, Bosilegrad. Sram Vas bilo, ni komentare ne objavljujete.

Odgovori
ned

25.09.

2016.

Saša [neregistrovani] u 17:20

''Stručni'' skup

Na skupu očigledno nema aktuelnih niških novinara i medija. Oni su zahvaljujući pre svega UNS-u postali režimski bilteni. Niško novinarstvo je mrtvo iako je grad na Nišavi jedan od najzaslužnijih za demokratske promene. Slobodan Krstić je pretpeo nevidjenu torturu od vlasnika medija kojem sada UNS daje putem projekata milione dinara ... Pitam se i zašto Niš finansira skup UNS koji je najveći krivac za uništenje niške medijske scene i guranje medija u ruke tajkuna.

Odgovori
pet

23.09.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 17:34

Bravo

Bravo za ovu publikaciju Slobodan Krstica. Nesto sto ce se pamtiti i ostati za istoriju. Medjutim, ono sto me cudi - otkud na ovom skupu izvesni Milorad Doderovic kojem ocigledno mesto nije tu uz znacajna imena niskog novinarstva!? Pozvao je Ljiljanu Smajlovic na skup da bi ''progurao i nametnuo'' sebe kao govornika i dao sebi znacaj. Verujte da mnogi zbog njega nece doci na promociju i misljenja sam da je on velika greska UNS-a jer oslusnite sta koleginice i kolege, ako i gradjani misle o njemu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi