Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Raskinuta privatizacija RTV Kragujevac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 01. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Raskinuta privatizacija RTV Kragujevac

„Privatizacija Radio-televizije Kragujevac juče je raskinuta. Komisija za kontrolu izvršenja obaveza Kupca donela je odluku o raskidu ugovora o prodaji kapitala, jer je kupac raspolagao imovinom preko 10 odsto od ukupne vrednosti stalne imovine i nije blagovremeno dostavio bankarsku garanciju“, potvrđeno je UNS-u u Ministarstvu privrede.

„Pored ovih razloga, koji su u skladu sa zakonom osnov za raskid ugovora, Kupac nije izvršio obavezu isplate dospelih zarada za jun, jul, avgust i septembar 2016. godine, a i nije izvršio investicionu obavezu u iznosu od 150.000 evra u roku od 12 meseci od dana zaključenja Ugovora. RTV Kragujevac je takođe oduzeta dozvola o pružanju medijskih usluga, iako je u skladu sa ugovorom, kupac imao obavezu održanja kontinuiteta u proizvodnji medijskih programa. S obzirom da Kupac ni u naknadno ostavljenom roku nije dostavio revizorski izveštaj kojim se potvrđuje da je ispunio ugovorne obaveze, Ministarstvo privrede je naplatilo bankarsku garanciju od 150.000 evra“, navodi se u saopštenju Ministarstva koje je sinoć poslato Sindikatu RTV Kragujevac.

Kako su u Ministarstvu rekli za UNS, u toku dana će objaviti više informacija u vezi sa raskidom privatizacije i objasniti šta će dalje biti sa kapitalom ove televizije.

"Čekamo detaljnije saopštenje Ministarstva da vidimo koja će nam biti sudbina. Po informacijama koje mi imamo, televizija će biti vraćena u državno vlasništvo, iako tako nešto ne predviđa Zakon o javnom informisanju i medijima. Dobio sam informacije da će možda ponovo ići na prodaju, a zaposleni dobiti socijalni program", rekao je UNS-u predsednik UGS "Nezavisnost" u RTK Goran Antonijević.

Vlasnik Radoica Milosavljević za UNS je rekao da "potpuno razume što je privatizacija raskinuta".

"Nisam ispunjavao obaveze. Shvatio sam da je nerealno da ispunjavam obaveze na osnovu prethodnih dugovanja i da mi je ovako mnogo manji rizik. Zaposleni, njih 67 nisu zarađivali novac, komercijala nije zaradila ni dinar i televizija tako nije mogla da opstane", rekao je Milosavljević.

Podsetimo, Televizija Kragujevac je prekinula emitovanje programa 7. decembra, pošto su izvršitelji popisali opremu za emitovanje i proizvodnju programa, a čiji je deo kasnije prodat po tužbama zaposlenih za neisplaćene zarade.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi