Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Đuroviću uručena Nagrada za životno delo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 10. 2010.

Đuroviću uručena Nagrada za životno delo

Uredniku i voditelju emisije „Dragstor ozbiljne muzike“ Dejanu Đuroviću uručena je danas Nagrada za životno delo koju tradicionalno dodeljuje Savez novinara Srbije i Crne Gore. Nagradu je uručio predsednik Saveza Živorad Nikolić, urednik u RTS-u.

Đurović je novinarski rad započeo na programu 202 Radio Beograda, a jednu od prvih autorskih emisija, „Dragstor ozbiljne muzike“, pokrenuo je davne 1980. godine i upravo 6. novembra obeležiće 30. godinu postojanja.

Osnivač je i glavni urednik od 1982. do 1984. lista "LUDUS" (list Udruženja dramskih umetnika Srbije), a po njegovoj ponovnoj pojavi 1990. bio je zamenik glavnog urednika.

Đurović je diplomirao 1963. na Pozorišnoj akademiji u klasi Mate Miloševića. Pre nego što se krajem sedamdesetih opredelio za novinarski poziv bio je pozorišni, filmski i televizijski glumac.



Ovogodišnje nagrade za životno delo pored Đurovića dobili su Ramiz Etemović, urednik informativnog programa Regionalne radio televizije Novi Pazar, i Ljubislav Milićević, novinar i pesnik iz Bijelog Polja.

O nagradama Saveza odlučivao je žiri koji su činili: Ljiljana Smajlović (predsednica), Savo Gregović i Rajko Pavićević.

Savez novinara Srbije i Crne Gore, kao regionalnu novinarsku asocijaciju, čine Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Crne Gore.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi