Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pomozimo Teodori da nastavi lečenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 05. 2017.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Pomozimo Teodori da nastavi lečenje

Devetogodišnja Teodora Vranješević, ćerka našeg kolege novinara Bogdana Vranješevića, boluje od akutne mijeloidne leukemije, oblika malignog oboljenja. Za dalje lečenje u Nemačkoj neophodno je da se prikupi 350.000 evra.

Teodora se godinu dana leči na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu, prošla je pet ciklusa hemioterapije, koje, usled komplikacija, nisu bile delotovorne. Jedinu mogućnost ima da nastavi lečenje Univerzitetskoj dečijoj klinici u Frankfurtu (Nemačka) gde će joj biti transplatovana koštana srž.

Za prikupljanje novca ostalo je desetak dana, jer je Teodori potrebno hitno lečenje koje može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 evra.

Kampanja za donacije počela je u sredu uveče na Fejsbuku, a za nekoliko dana biće određen i broj za slanje SMS poruka preko Fondacije „Budi human“ Aleksandra Šapića.

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva koleginice i kolege da se priključe akciji prikupljanja pomoći za lečenju Teodore, kao i da poziv za prikupljanje novčane pomoći objave u medijima u kojima rade.

„Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem detetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra“, kaže Teodorin otac, novinar „Kurira“ Bogdan Vranješević.

Svi oni koji žele da pomognu Teodori Vranješević, mogu to da učine putem SMS-a: ukucajte 292 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara.

Teodori možete pomoći i uplatom na dva računa u Erste banci, na ime Bogdan Vranješević:

Dinarski račun: 340 - 32003872 - 78

Devizni račun: CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:

(navesti oznaku valute)

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:

IBAN:   RS35340000003200387278

NAME: VRANJEŠEVIĆ BOGDAN

ADDRESS: LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department

Erste Bank a.d., Novi Sad

ili na račune:

Dinarski: 160-466030-47

Devizni: 00-540-0002058.6, IBAN: RS35160005400002058631

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi