Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Bojana Andrić: Javni servis ukida „Trezor“; RTS: Letnja šema, „Trezor“ ponovo od jeseni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 06. 2017.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Bojana Andrić: Javni servis ukida „Trezor“; RTS: Letnja šema, „Trezor“ ponovo od jeseni

Autorka i urednica emisije „Trezor“ Bojana Andrić danas je UNS-u izjavila da emisija „Trezor“ od 16. juna neće više biti emitovana na Drugom programu Radio-televizije Srbije. RTS je, u kasnijem saopštenju poslatom medijima, naveo da je od 19. juna letnja programska šema i da se autorske emisije na program vraćaju na jesen.

„Radio-televizija Srbije pripremila je od 19. juna novu, letnju programsku šemu. Strani i domaći filmovi, dečji i animirani, premijerne strane serije i ekskluzivni prenosi najvećih sportskih događaja, zameniće neke od autorskih emisija – Tako stoje stvari, S Tamarom u akciji, Da Možda Ne, Upitnik, Velika iluzija, Balkanskom ulicom, RTS Ordinacija, TV lica, uključujući i Trezor. Autorske emisije se vraćaju na program u okviru jesenje programske šeme, a neke od njih dobiće novi koncept i redizajn“, navodi RTS.

Bojana Andrić ranije danas rekla je UNS-u da je menadžment RTS-a doneo odluku o ukidanju emisije Trezor, i da je zbog toga uznemirena i šokirana.

Na sajtu peticije24.com u međuvremenu je pokrenuta i peticija „Protiv ukidanja emisije ’Trezor’“.

Ova emisija se emituje od 4. februara 2002. godine, svakog radnog dana, i sadrži arhivski program zaokružen po tematskim celinama, „a posebnom opremom predstavlja nov autorski, kritički pristup odabranoj temi, žanru ili samom mediju“.

Bojana Andrić dobila je 2008. godine Povelju Udruženja novinara Srbije za doprinos novinarstvu kroz sakupljanje, čuvanje i podsećanje na prošlost RTS-a.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

14.06.

2017.

Milica Stojković [neregistrovani] u 20:17

TREZOR

Bila bi prava šteta da te sjajne emisije , mnoge i iz prošlog veka, koje nas podsećaju kako je nastala televizija i kako su sa oskudnim sredstvima pravljene emisije.Nikada neću zaboraviti snimanje u TV studiju na Beogradskom sajmištu.Mali prostor, ogromne kamere za kojom je bio Bata Grbić, Gudački zabavni orkestar Ilije Baćka Genića i reditelja Zdravka Šotru.Skromna sredstva a sjajan muzika i interpretacija nisu otišli u vetar.Zabeleženi su i zahvaljujući "Trezoru" možemo se podsetiti!
https://www.youtube.com/watch?v=z1LZvWnE28Y&t=3s
https://www.youtube.com/watch?v=QL_HtvdvYIw
https://www.youtube.com/watch?v=VYVSKbwrLCE
https://www.youtube.com/watch?v=rVDIX2Xb0_4

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi