Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dopisnik kineskog Guangminga postao član UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 09. 2017.

Izvor: UNS

Dopisnik kineskog Guangminga postao član UNS-a

Novinar Džao Đijaženg, dopisnik lista „Guangming žibao“ iz Srbije, postao je član Udruženja novinara Srbije, a juče je preuzeo svoju legitimaciju. Sa Džaom, koji je tek započeo četvorogodišnji dopisnički mandat u Beogradu, razgovarali su predsednik UNS-a Vladimir Radomirović i predsednik IO Petar Jeremić.

 

Radomirović i Jeremić govorili su o aktivnostima UNS-a, srpskoj medijskoj sceni i dosadašnjoj dobroj saradnji sa Svekineskim udruženjem novinara i kineskim medijima.

Džao je rekao da Beograd predstavlja regionalni centar za kineske medije i poslovanje kineskih kompanija, kao i da list za koji radi nikada nije gasio dopisništvo u Srbiji, čak ni za vreme NATO bombardovanja u kom su ubijeni dopisnici Guangminga Sin Sing i Đi Đing kada je pogođena kineska ambasada.

- Posebno ću se angažovati da ’Guangming žibao’ u narednom periodu uspostavi blisku saradnju sa najuticajnijim srpskim medijima, rekao je Džao u razgovoru sa predstavnicima UNS-a.

UNS u svom članstvu ima nekoliko kolega koji žive i rade u Francuskoj, Rusiji i Kini. 

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

09.09.

2017.

Саша Вучићевић [neregistrovani] u 09:26

Честитам

Искрене честитке колеги.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi