Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Odgovor direktorke Tanjuga na tekst „Beta izašla iz gubitka uz povećanje donacija, Tanjug u gubicima uz smanjenje rashoda, FoNet poslovao pozitivno uprkos smanjenju prodaje“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

17. 11. 2017.

Izvor: UNS

Odgovor direktorke Tanjuga na tekst „Beta izašla iz gubitka uz povećanje donacija, Tanjug u gubicima uz smanjenje rashoda, FoNet poslovao pozitivno uprkos smanjenju prodaje“

Povodom teksta „Beta izašla iz gubitka uz povećanje donacija, Tanjug u gubicima uz smanjenje rashoda, FoNet poslovao pozitivno uprkos smanjenju prodaje“ objavljenog juče na sajtu UNS-a direktorka Tanjuga Branka Đukić poslala je UNS-u odogovor koji objavljujemo u celosti:

„Ponovo ste, po ko zna koji put, bez bilo kakve profesionalne odgovornosti i lične savesti izneli netačne podatke, koji stvaraju lažnu sliku i o Tanjugu i o meni kao direktoru Agencije.

Bruto plata direktora Tanjuga ne iznosi 176.000, kako ste naveli, u šta se može proveriti uvidom u dostupne podatke. U skladu s tim, ni neto iznos nije ni blizu predstavi koju ste, verujem ne slučajno, stvorili. Zluradost sa kojom to radite ne pristoji nikome, a pogotovo ne strukovnom udruženju. 

Branka Đukić

Direktor Novinske agencije Tanjug

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

17.11.

2017.

Videosex [neregistrovani] u 17:02

Direktorka ?

Baka Branka se opušteno predstavlja i potpisuje kao direktor agencije koja pravno ne postoji od kada je Novembra 2015 Vlada Srbije donela sledeću odluku:

1. Ovom odlukom uređuju se pravne posledice prestanka Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug, koje je osnovano Zakonom o Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug ("Službeni list SRJ", broj 11/95) - (u daljem tekstu: Tanjug).

Tanjug je prestao sa radom 31. oktobra 2015. godine, u skladu sa članom 146. stav 1. Zakona o javnom informisanju i medijima ("Službeni glasnik RS", br. 83/14 i 58/15).

2. Imovinu Tanjuga koju čini pravo svojine na nepokretnostima i pokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini, novčana sredstva i druga imovinska prava, preuzima Republička direkcija za imovinu Republike Srbije, po brisanju Tanjuga iz Registra privrednih subjekata.

3. Dokumentaciju nastalu u radu Tanjuga, a koja predstavlja arhivsku građu, preuzima Arhiv Jugoslavije.

4. Tanjug će isplatiti sve neisplaćene zarade i druga primanja koja su zaposleni ostvarili po osnovu rada u Tanjugu do dana prestanka radnog odnosa.

Zaposlenima u Tanjugu, isplatiće se otpremnina po Programu za rešavanje viška zaposlenih koji donosi organ upravljanja u tom preduzeću, u visini i na način utvrđen Odlukom o utvrđivanju Programa za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. godinu ("Službeni glasnik RS", br. 9/15 i 84/15), nezavisno od prestanka svojstva subjekta privatizacije tog preduzeća, u ukupnom iznosu od 56.058.400,00 dinara za 152 zaposlena. Sredstva za realizaciju navedenog programa obezbeđena su Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu ("Službeni glasnik RS", broj 142/14), Razdeo 28 - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Program 0801 - Zapošljavanje i uređenje sistema rada i radno pravnih odnosa, funkcija 412 - Opšti poslovi po pitanju rada, programska aktivnost 0003 - Podrška rešavanju radno-pravnog statusa viška zaposlenih, ekonomska klasifikacija 472 - Naknade za socijalnu zaštitu iz budžeta.

5. Direktor Tanjuga, po isplati zarada, otpremnina i drugih primanja iz tačke 4. ove odluke i drugih obaveza, podneće Agenciji za privredne registre prijavu radi brisanja Tanjuga iz Registra privrednih subjekata.

Radi obavljanja poslova u vezi sa prestankom Tanjuga direktor Tanjuga angažovaće po ugovoru potreban broj izvršilaca.

6. Po brisanju Tanjuga iz Registra privrednih subjekata, Registrator medija će po službenoj dužnosti izbrisati medij čiji je Tanjug izdavač iz Registra medija.

7. Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi