Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinar Veljković tvrdi da mu je gradski većnik pretio, Jović demantuje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 02. 2018.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Novinar Veljković tvrdi da mu je gradski većnik pretio, Jović demantuje

Dopisnik listova „Danas“ i „Informer“ iz Požarevca Momčilo Veljković rekao je danas Udruženju novinara Srbije (UNS) da mu je juče, dok je bio na novinarskom zadatku, pretio član Gradskog veća ovog Grada Ivan Jović. Jović je UNS-u ove navode demantovao.

Kako je rekao Veljković, juče je izveštavao sa manifestacije „Lov na Moravskog šakala“, kada mu je prišao Jović i počeo da preti.

„Nakon što sam fotografisao događaj, fotografisao sam i Jovića kao člana Gradskog veća. U jednom trenutku došao je do stola gde sam sedeo i rekao: 'Tu fotografiju što si snimio odmah da obrišeš, da je ne bih brisao ja. Ako je ne obrišeš, videćeš šta može da te snađe. Zapamtićeš ti mene za ono šta si mi uradio. Ne znaš ko sam i sa kim se kačiš'. Odgovorio sam da samo radim svoj posao i on je otišao“, rekao je Veljković UNS-u.

Veljković smatra da su pretnje posledica teksta koji je pre tri dana objavio, a u kojem se navodi da je protiv Jovića podneta krivična prijava zbog lažnog predstavljanja i falsifikovanja službenih isprava. Slučaj je prijavio policiji i, kako kaže, ona je reagovala brzo.

„Odmah su me pozvali za izjavu i rekli da će učiniti sve da se što pre slučaj reši. Proslediće moju prijavu Tužilaštvu“, rekao je Veljković.

Ivan Jović za UNS demantuje da je pretio novinaru i kaže da će komentarisati slučaj po završetku istrage.

„To što navodi Veljković nije tačno. Bilo je tamo dovoljno svedoka. On je slučaj prijavio i ja sam povodom toga danas dao izjavu u policiji. Čekam da nadležni obave svoj posao, pa ću se obratiti javnosti sa više informacija“, rekao je Jović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi