Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  EFJ i IFJ zabrinute zbog nestanka novinara Stefana Cvetkovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 06. 2018.

Izvor: UNS

EFJ i IFJ zabrinute zbog nestanka novinara Stefana Cvetkovića

Evropska i Međunarodna federacija novinara (EFJ i IFJ) duboko su zabrinute zbog nestanka novinara Stefana Cvetkovića, navodi se u saopštenju ove dve federacije. One dodaju da se „pridružuju svojim članicama Udruženju novinara Srbije (UNS), Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) i Sindikatu novinara Srije (SINOS) u njihovom pozivu policiji i MUP-u da preduzmu sve neophodne mere u potrazi za Stefanom Cvetkovićem“.

EFJ i IFJ navode da je nestanak Stefana Cvetkovića prijavljen u noći između 13. i 14. juna 2018. godine u Beloj Crkvi.

One podsećaju da je lokalna policija potvrdila da je njegov automobil pronađen parkiran, sa otvorenim vratima i upaljenim svetlima.

„Svedoci su potvrdili da je njegovi sat sa pokidanom narukvicom pronađen pored automobila, a da su mu mobilni telefoni bili isključeni“, navodi se u saopštenju i dodaje da srpske vlasti pretražuju okolinu, kao i da su u potragu uključeni i ronioci, policijski psi i specijalne snage.

EJI i IFJ podsećaju i da je Stefan Cvetković prethodnih godina prijavljivao da dobija pretnje iz kriminalnih i političkih krugova u Srbiji.

„On je 19. maja rekao da su ga kosovske vlasti šest sati zadržale na administrativnom prelazu i ispitivali o njegovim vezama povezanom sa istragom ubistva političara Olivera Ivanovića“, piše u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi