Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Šarićev klan preti medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 10. 2010.

Izvor: Pres onlajn

Šarićev klan preti medijima


Urednici i prestavnici države složili se da milionske tužbe Darka Šarića imaju za cilj da zastraše medije. Posle pretnji mogući su i napadi na novinare



Šarić protiv države... Vučićević, Jovović, Homen, Stamenković, Tomanović

Tužba Darka Šarića protiv Presa jeste klasična mafijaška pretnja posle koje će uslediti i klasična mafijaška sačekuša u kojoj bi mogao da strada neko od novinara ili državnih funkcionera, upozorio je juče Dragan J. Vučićević, glavni urednik Presa na skupu „Šarić protiv medija i države", koji je organizovao UNS.

- Ako mi sutra neko polomi noge na parkingu, ako me neko premlati ili me, ne daj Bože, ubije, znajte da iza toga stoji Darko Šarić! To što je Šarić baš sada tužio Pres i 'Pravdu' jeste signal njegovim ljudima u Srbiji da krenu u akciju izazivanja haosa. Taj haos će, prema mojim informacijama, biti izazvan tako što će biti likvidirani neki poznati političari i novinari - istakao je Vučićević i podsetio da je Darko Šarić, prema zvaničnim državnim saopštenjima, najopasniji narko-diler u ovom delu sveta.

Glavni urednik Pressa je rekao i da je Šarićeva tužba protiv Presa i lista „Pravda" posledica „staljinističkog i anticivilizacijskog" Zakona o informisanju na kojem je insistirala vlast.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen složio se da su tužbe Darka Šarića protiv Presa, „Pravde" i poslanika DS Konstantina Samofalova kojima traži čak 20 miliona dinara odštete klasično zastrašivanje.

- Tim tužbama Šarić nam poručuje: Nemojte da pišete o meni, gledamo i pratimo šta radite... Šarić tvrdi da nema poverenje u fer suđenje kada je optužen za šverc droge, a da ima poverenje kada on tuži za klevetu?! - upitao je Homen i naglasio da sud ne bi trebalo da postupa po tužbi čoveka koji izbegava pravdu.

Zdenko Tomanović, advokat Darka Šarića, odbacio je optužbe da je „eksponent Šarićevih mafijaških pretnji" i okrivio državu da u ovom slučaju krši pretpostavku nevinosti.

Tomanović: Imao sam samo tri punomoćja

Upitan zašto je tužio samo Press i „Pravdu", a ne i ostale medije koji su prenosili saznanja i izjave zvaničnika da Šarić ima veze sa organizovanjem nemira u Srbiji, advokat Tomanović je rekao da je „imao samo tri punomoćja"!?!

- Hteli smo da tužimo i „Blic" i još neke novine, ali nismo mogli jer smo imali samo tri Šarićeva punomoćja - objasnio je Tomanović.

- Objavljeno je 336 tekstova i 70 izjava predstavnika države u kojima je Šarić proglašen krivim. U takvim uslovima nema fer suđenja - rekao je Tomanović.

Glavna urednica lista „Pravda" Slavica Jovović rekla je da Šarićeva tužba ima za cilj da stvori utisak kako je Šarić progonjen i kako su za sve krivi „zla država i zli mediji"

- Ovo jeste pritisak na medije - kategorična je Jovovićka.

Rukovodilac Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je da pretpostavka nevinosti nije apsolutna kategorija jer podizanje optužnice protiv Šarića znači da je tužilaštvo prikupilo „kvantum dokaza" koji ukazuje da je krivično delo izvršeno.

(E. P.)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi