Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Za životno delo nagrađeni Dejan Đurović, Ramiz Etemović i Ljubislav Milićević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 10. 2010.

Za životno delo nagrađeni Dejan Đurović, Ramiz Etemović i Ljubislav Milićević


Ovogodišnji dobitnici tradicionalne Nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore su Dejan Đurović, Ramiz Etemović i Ljubislav Milićević.

Žiri koji je dodelio nagrade činili su: Ljiljana Smajlović (predsednica), Savo Gregović i Rajko Pavićević.

Dejan Đurović je započeo novinarski rad na programu 202 Radio Beograda. Jedna od njegovih prvih autorskih emisija je "Dragstor ozbiljne muzike " u kojoj je autor, urednik i voditelj. Emisija upravo 6. novembra slavi tridesetogodišnjicu postojanja. Osnivač je i glavni urednik od 1982. do 1984. lista "LUDUS" (list Udruženja dramskih umetnika Srbije), a po njegovoj ponovnoj pojavi 1990. bio je zamenik glavnog urednika. Dejan Đurović je diplomirao 1963. na Pozorišnoj akademiji u klasi Mate Miloševića. Pre nego što se opredelio, krajem sedamdesetih, za novinarski poziv bio je pozorišni, filmski i televizijski glumac.

Ramiz Etemović, urednik informativnog programa Regionalne radio televizije Novi Pazar, jedan je od najuglednijih novinara u jugozapadnoj Srbiji. Trideset godina bio je autor emisije "Vama na selu" na Radio Novom Pazaru, a po pozivu da bude urednik u prvoj televiziji u Novom Pazaru osnovanoj 1996. godine projekat je nastavio i na ovom mediju. Brojni putevi, mostovi, elektro i vodovodna mreža su zahvaljujući njemu urađeni a od zaborava otrgnuti veoma zanimljivi običaji dva naroda koji na ovim prostorima vekovima žive zajedno. Godinama je bio dopisnik Borbe, Večernjih novosti, Radija i Televizije Beograd.

Ljubislav Milićević, novinar i pesnik iz Bijelog Polja, već pedeset i pet godina utire i ostavlja dubok trag u novinarstvu i književnosti. Pokrenu je "Bjelopoljske novine" i časopis "Odzivi" a godinama je uređivao časopis "Mostovi", poznato glasilo za kulturu Međurepubličke zajednice za kulturu . Bio je i urednik crnogorske redakcije časopisa "Disov glasnik". Od 1956. godine sarađuje sa Radio Titogradom, Politikom i brojnim drugim jugoslovenskim glasilima na stranicama posvećenim kulturi.

Savez novinara Srbije i Crne Gore, kao regionalnu novinarsku asocijaciju, čine Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Crne Gore.

Nagrade će biti uručene sutra, 29. oktobra, u 13 sati, u Pres centru UNS-a, ulica Kneza Mihaila 6/3.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi