Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Veran Matić posle tri decenije otišao iz RDP B92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 03. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Veran Matić posle tri decenije otišao iz RDP B92

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje Veran Matić od 28. februara nije direktor Odbora Radio-difuznog preduzeća B92 (RDP B92) i urednik informativnog programa televizije O2. On je sporazumno raskinuo radni odnos.

U proteklih skoro 30 godina Veran Matić bio je na vodećim pozicijama ove medijske kuće. Dobitnik  je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja za novinarstvo i humanitarni rad.

Svoj rad na poboljšanju ljudskih prava i medijskih sloboda nastaviće kroz angažman u Fondu B92, čiji je predsednik Upravnog odbora, zatim kroz izdavačku kuću Samizdat B92, čiji je vlasnik i direktor, kao i kroz aktivnosti Komisije za istraživanje ubistava novinara, čiji je predsednik 5 godina, te kao specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za rešavanje pitanja nestalih u Hrvatskoj, saznaje UNS.

Inače Fond B92, u kojem je Matić predsednik Upravnog odbora, ove godine obeležava 15 godina rada u oblastima obrazovanja, kulture, filantropije i medija kao pravno lice koje nije povezano sa medijskom kućom RDP B92.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi