Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS zatražio od međunarodnih organizacija osudu upada u RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

17. 03. 2019.

Izvor: UNS

UNS zatražio od međunarodnih organizacija osudu upada u RTS

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od Međunarodne federacije novinara, Evropske federacije novinara i Predstavnika OEBS-a za slobodu medija da osude upad grupe protestanata predvođenih opozicionim liderima u Radio-televiziju Srbije.

U obraćanju međunarodnim novinarskim organizacijama, čiji je UNS član, navedeno je da su opozicioni lideri sa grupom od najmanje 100 protestanata upali sinoć u prostorije srpskog javnog servisa sa zahtevom da se direktno uključe u vesti.
 
UNS je objasnio da je u svom sinoćnom obraćanju javnosti od opozicionih lidera i protestanata tražio da mirno napuste medij, da se radi o neprihvatljivom pritisku na novinare, medijske radnike i nezavisnost uređivačke politike RTS-a.
 
Posle dvosatne blokade, naveo je UNS u obraćanju, intervenisala je policija koja je izgurala protestante iz zgrade RTS-a nešto pre 23 sata.
 
Do preko potrebnog dijaloga u srpskom društvu, ponovio je UNS u obraćanju, ne može doći u atmosferi nasilja i bespravnog zaposedanja zgrade RTS, u prisustvu ljudi u fantomkama i policije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi