Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Izvinjenje redakciji FAR zbog vređanja na komisiji Nacionalnog saveta bugarske manjine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 05. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Izvinjenje redakciji FAR zbog vređanja na komisiji Nacionalnog saveta bugarske manjine

Redakcija portala FAR obavestila je Udruženje novinara Srbije (UNS) da je na jučerašnjoj sednici komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske manjine njihovu novinarsku ekipu „vređao“ i „omalovažavao“ jedan od članova te komisije.

Dragan Jovičić, član komisije i direktor Radio-televizije Caribrod, naknadno se izvinio novinarki FAR-a.

Novinarka FAR-a Teodora Petrov koju je Jovičić, kako navodi ovaj portal, „etiketirao“ i “povredio joj dostojanstvo na seksualnoj osnovi“, rekla je UNS-u da joj se Jovičić, nakon saopštenja FAR-a izvinio, kao i da će izvinjenje pisanim putem dostaviti njihovoj redakciji.

Kako se navodi u saopštenju FAR-a Jovičić je „bez osnova, politički etiketirao“ njihovu novinarku Teodoru Petrov rekavši joj da je ona “Jedan od pet miliona”, kao i da je „verbalno povredio dostojanstvo njihove novinarke na seksualnoj osnovi“. FAR navodi da je Jovičić na ulaznim vratima na kraju sednice „u lice“ snimatelja Stefana Pavića opsovao njihov portal.

Snimatelj FAR-a Stefan Pavić rekao je UNS-u da je na kraju sednice na ulaznim vratima Jovičić rekao da će „j**ati FAR u svakom smislu“.

Dragan Jovičić, najpre je negirao tvrdnje FAR-a, a zatim se izvinio novinarki ovog portala Teodori Petrov.

„Inače, sednica je bila zatvorena za javnost, a oni su ipak prisustvovali“, rekao je UNS-u Jovičić.

Predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov, kojeg je FAR pozvao da se izjasni o ovom incidentu i javno ga osudi, rekao je UNS-u da nije čuo vređanje i omalovažavanje od strane Jovičića.

„Bilo je dosta ljudi na sastanku, pa nisam mogao da čujem sve koji govore. Ako je nečega bilo, to se desilo nakon sednice. Mnogo je netrpeljivosti između Radio-televizije Caribrod i FAR-a, a ja ću pokušati da urazumim obe strane“, rekao je UNS-u Stojkov.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

15.05.

2019.

Стент [neregistrovani] u 18:24

Падежи

"Вређања" а не "вређање" драги Шојићи..

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi