Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Vladi Srbije predat Nacrt Medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 10. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Vladi Srbije predat Nacrt Medijske strategije

Radna grupa za izradu Nacrta Strategije razvoja sistema javnog informisanja (Medijska strategija) završila je jednomesečni rad na ovom dokumentu i on je juče predat Vladi Srbije. Pre konačnog usvajanja Vlada Srbije dokument treba da pošalje na mišljenje nadležnim ministarstvima i Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo.

Podsetimo, Nacrt Medijske strategije je 17. maja posle javne rasprave upućen Evropskoj komisiji uz značajne izmene zbog čega su protestovali UNS i druga novinarska i medijska udruženja koja su imala svoje predstavnike u Radnoj grupi za izradu Medijske strategije.

Posle toga, premijerka je izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja, kao i da "apsolutno misli da je došlo do greške".

Inače, na dokument koji je dostavljen Vladi dali su saglasnost svi članovi Radne grupe u čijem su sastavu devet predstavnika novinarski i medijskih udruženja i osam predstavnika države. Radna grupa je u izradi ovog dokumenta uzela u obzir i analizu italijanskog eksperta kojeg je angažovala Evropska komisija dr Frančeska Šakitana.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić je u julu ove godine zatražila da članovi Radne grupe do kraja meseca iznesu sve svoje primedbe na nacrt tog dokumenta, kako bi uz mišljenje Evropske komisije „finalizovali predlog“ koji će biti upućen Vladi na usvajanje.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

24.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:52

Sajt

Stavite ne sajt Nacrt medijske strategije. Imate ga, cim ste dali saglasnost.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi