Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dan sećanja na našeg Rastka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 01. 2020.

Autor: Vesna Masalović Izvor: UNS

Dan sećanja na našeg Rastka

Prazan sto, pisaća mašina sa belim papirom, slike za izložbu o istoriji srpskog novinarstva i bezbrojni uredno poslagani materijali u fiokama, sve je to naš tihi i nasmejani gospodin Rastko Guzina ostavio za sobom.

Ostavio je i veliku prazninu, jer Rastko je svakoga dana dolazio u svoje Udruženje i sa "ljubim ruke" i osmehom nama, svojim koleginicama, ulepšavao jutra.

Preminuo je prošle godine u 95. godini, ne ispunivši obećanje da će doživeti stotu. U Udruženje je dolazio skoro pedeset godina, a juče bismo s njim proslavili i 96. rođendan, uz tortu i čašu vina. Juče je bio dan sećanja na našeg Rastka, na njegov rad i na njegovu humanost i gospodstvenost. A, za sve one koji ga nisu tako dobro poznavali kao mi, možemo podsetiti da je kao novinar radio u Motorizaciji, novinskoj agenciji Jugopres, Ekonomskoj politici i Večernjim Novostima.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

30.01.

2020.

Milica Stojković [neregistrovani] u 21:11

IN MEMORIAM

Bio je omiljen medju novinarima, neka mu je slava!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi