Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pretnja smrću redakciji portala direktno.rs, policija traži vlasnika imejla
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 04. 2020.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Pretnja smrću redakciji portala direktno.rs, policija traži vlasnika imejla

Na redakcijski imejl portala direktno.rs prekjuče je u 17.35 sati stigla potpisana preteća poruka "treba vas sve pobiti i uništiti", a slučaj je juče prijavljen policiji potvrdio je Udruženju novinara Srbije (UNS) urednik tog medija Igor Velimirović.

"Ovo je prva pretnja smrću koju smo dobili do sada. Iza teksta: ‘Možda moj zaključak na osnovu nekoliko tekstova... treba vas sve pobiti i uništiti’ potpisano je ime Srđan Petrović", rekao je UNS-u Velimirović.

Slučaj su prijavili na imejl adrese beogradske i republičke policije i dobili su odgovor da policija traga za pošiljaocem imejla.

"Odgovorili su ljubazno da će pronaći adresu. Misle da je iz inostranstva", rekao je UNS-u Velimirović.

UNS-u se povodom ovog slučaja obratio direktor portala direktno.rs Đorđe Stefanović i dostavio pismo koje su poslali predsedniku i premijerki Srbije.

"Nijedan novinarski tekst ne može biti izgovor za ovakve pretnje i važno je da što pre budu pronađeni oni koji ih upućuju. UNS će o ovom slučaju obavestiti Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara", rekao je predsednik UNS-a Vladimir Radomirović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi