Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Članica Saveta REM-a Aranđelović: Obustaviti dalje emitovanje predizbornog spota SNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 05. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Članica Saveta REM-a Aranđelović: Obustaviti dalje emitovanje predizbornog spota SNS-a

Obustava daljeg emitovanja spota Srpske napredne stranka (SNS), u kojem je predsednik sa maloletnim detetom, dovoljna je i primerena, izjavila je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović, podsećajući da je pravilnikom tog regulatora zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe.

Aranđelović je za Udruženje novinara Srbije (UNS) rekla da je Pravilnik o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga jasan i da je prema njemu zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe, bez obzira na to da li postoji saglasnost roditelja.

„Od momenta kada je SNS listu nazvao ‘Aleksandar Vučić - Za našu decu’ službe za monitoring REM-a sa posebnom pažnjom posmatraju njihovu kampanju. Očekujem da će se ovo pitanje naći pred nama u nedelji koja sledi“, kaže ona.

Ističe da brzina reagovanja REM-a ne zavisi jedino od rada službe, već i da su pojedini članovi Saveta zahtevali da materijal za sednicu dobijaju tri dana ranije, što njih kako se sada ispostavlja, kaže, usporava.

„Videćemo šta će reći izveštaj službe. Čini mi se da su ovaj spot emitovale sve televizije čiji rad prati REM u predizbornoj kampanji. Smatram da je obustava daljeg emitovanja spota sasvim dovoljna i primerena“, rekla je za UNS Aranđelović.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će SNS, čiji je on predsednik, povući predizborni spot sa detetom ukoliko državni organi tako odluče, kao i da je u ovom slučaju važna saglasnost roditelja, koju su oni imali.

UNS je članovima Saveta REM-a uputio pitanja da se izjasne da li je emitovanjem ovog spota prekršen pravilnik, na koji način će REM u tom slučaju reagovati i da li će zabraniti njegovo dalje emitovanje ili pokrenuti postupak protiv televizija koje su ga prikazale.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

01.06.

2020.

Horski pevač [neregistrovani] u 22:13

Šarada

Dve muve jednim udarcem: svi pričaju o tom spotu, svi su ga videli - poruka prenesena i naveliko prepričavana. Drugo: spot skinut pa se pred svetom može mahati činjenicom kako je u Srbiji situacija više nego slobodna, jer eto režimu se skidaju spotovi od strane "nezavisnih" tela. Dokle ćemo svi da učestvujemo u ovoj šaradi?!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi