Naslovna  |  Aktuelno  |  Izveštavanje o ubistvu đaka u "Ribnikaru"  |  Lampioni za Sofiju i nebeski razred
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštavanje o ubistvu đaka u "Ribnikaru"

14. 09. 2023.

Autor: Veran Matić Izvor: Javni servis.net

Lampioni za Sofiju i nebeski razred

Drugari, porodica, prijatelji, roditelji ubijene dece i sestre njihovog čuvara, okupili su se sinoć na beogradskom Omladinskom stadionu da obeleže 14. rođendan Sofije Negić. (stadion je odabran iz praktičnih razloga zbog čistog prostora ka nebu). Okupljene su sve porodice da bili svi zajedno, kao sto su deca tamo negde gore, da zajedno dele tugu i posalju poruku da su svi jednaki.

Druženje je odisalo nežnošću i pažnjom, ljubavlju jednih prema drugima i ljubavlju prema Sofiji, i njenom nebeskom razredu.

14 lampiona je bilo namenjeno Sofiji za 14.rođendan. Za Adrianu, Emu, Angelinu, Katarinu, Maru, Dragana, Andriju, Bojanu, Anu je takođe bio namenjen po lampion, na kojima su se pisale poruke. Ukupno 33 koji simbolizuju Isusove godine, punu zrelost coveka.

Potom su lampioni poleteli negde put Dunava da prenesu svu ljubav i tugu.

Bilo je to potresno i divno veče u slavu svih vrednosti, čiste duše i dobrote Sofije, stradale dece i Dragana i snažne potrebe da njen i njihov trag ostane, ne samo u sećanjima već i srcima svih prisutnih, ali i svih onih koji su se danas na različitim mestima sećali i tugovali.

Sofija će uvek biti dete Milanke i Slobodana, ali i dete svih nas koji ne želimo da je zaboravimo. Delimo sećanje na lepotu, ali delimo i tugu. Delimo želju da surova ubistva ne budu obesmišljena, već da budu zaveštanje koja će pomoći da škola i društvo postanu bolji, da budu inkubatori pravih vrednosti, plemenitosti i dobrote, a ne samo znanja.

Prenošenje fotografija Nebojše Babića i teksta dozvoljeno je uz upit na mejl veran.matic@fondb92.org.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi