Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Plaćaju medije iz Zaječara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

31. 03. 2015.

Autor: M. Đorđević Izvor: Blic

Plaćaju medije iz Zaječara

Gradsko veće donelo je odluku o raspodeli sredstava iz budžeta za „projekte kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja za 2015“.

 Podeljeno je nešto više od 11,5 miliona dinara. Od 11 projekata prihvaćeno je sedam, a upadljivo je da na spisku nema nijednog lokalnog medija koji se iole kritičkije odnosi prema vlasti.

Možda poučeni nekim ranijim iskustvima ovoga puta nisu ni konkurisali. Ali zato među onima koji su novac dobili ima medija iz Požarevca, Smederevske Palanke, čak i Zaječara.

Smederevci, s pravom ili ne, pitaju se kako će, pa i zašto Zaječarci da izveštavaju šta se, kad i kako dešava u 200 kilometara udaljenom Smederevu.

Kriterijumi su jasno definisani, komisija se njima vodila i zaista ne vidim čemu toliko interesovanje. Što biste vi morali da znate, komisija to mora da zna i nemate nikakvog razloga da sumnjate u njenu odluku kaže Novica Savić, predsednik komisije za ocenjivanje projekata, ispred UNS-a, inače dopisnik RTS-a iz Požarevca.

Naš projekat je „Podunavska sela“, ima 12 epizoda, a obuhvaćena su i tri sela na teritoriji Smedereva. A i svaki put kad dođemo, plasiraćemo te sadržaje, kad snimimo nekog zanimljivog čoveka, neku proizvodnju, što god možemo promotivno da damo i u informativnom smislu, recimo „Pinku“, objašnjava producent Dušan Vojvodić iz zaječarske kuće „ZA Media“, koja je od Smedereva tražila nešto više od milion, a dobila 800.000 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi