Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opština Žagubica: Niko neće biti u neravnopravnom položaju na medijskom konkursu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

12. 06. 2015.

Izvor: UNS

Opština Žagubica: Niko neće biti u neravnopravnom položaju na medijskom konkursu

Opština Žagubica raspisala je 4. juna konkurs za sufinansiranje medijskih projekata.

Kao obaveznu dokumentaciju koju je neophodno da učesnik konkursa dostavi, opština je navela i “7. narativni izveštaj o realizovanim ugovorima sa Opštinom Žagubica u prethodnim godinama sa brojem i vrstom realizovanih medijskih sadržaja”.

Nakon reagovanja Koalicije novinarskih i medijskih udruženja i primedbe da konkurs nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja jer se njime ograničava pravo učešća samo na one medije koji su ranije sarađivali sa opštinom, opština Žagubica donela je odluku da kao potpune prihvati i predloge medija koji ne dostave ovu dokumentaciju.

“Razmatrajući podnete primedbe, Opština Žagubica je donela Odluku da će   komisija razmatrati  sve prispele predloge projekata i neće primenjivati posebno tačku 7. prijave na konkurs, gde bi drugi učesnici bili dovedeni u neravnopravan položaj ili diskriminisani na bilo koji način“, rekli su u opštini.

Tekst konkursa pogledajte ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi