Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opština Čoka: Trudićemo se da se uključimo u akciju UNS-a dva odsto za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

01. 10. 2015.

Izvor: UNS

Opština Čoka: Trudićemo se da se uključimo u akciju UNS-a dva odsto za medije

Opština Čoka izdvojila je 1.606.840 dinara u 2015. godini za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, što je svega 0,22 odsto njenog budžeta. Ta je daleko manje od dva odsto budžeta, koliko je Udruženje novinara Srbije preporučilo lokalnim samoupravama da izdvoje za sufinansiranje medijskih projekata kako bi građani bili valjano informisani o javnom interesu.

 

Jo Iren, šef Odeljenja za finansije Opštinske uprave Čoka kaže da ove godine nisu imali novca da ispoštuju preporuku UNS-a, ali da će već sledeće izdvojiti više para za sufinansiranje medijskih projekata.

- Opština Čoka je za 2015. planirala značajna sredstva za kapitalne investicije (nabavka komunalnih mašina, rekonstrukcija vodovoda, sanacija puteva), a trebalo je izdvojiti sredstva i za funkcionisanje svih budžetskih korisnika, tako da ove godine nismo bili u mogućnosti da planiramo veći iznos, odnosno da se pridržavamo vaše preporuke. Svake godine povećavamo planirane rashode za informisanje javnosti, i za sledeću godinu sigurno će se planirati više u odnosu na ovu godinu – rekla je Jo Irena.

Ona je navela i da je novac na konkursu raspodeljen tako da je Radio Max dobio 900.000, RTV Panon 350.000 dinara, dok su sredstva za novinsko-izdavačku delatnost u iznosu od 356.840 dinara ugovorom otišla u DOO Mađar So.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi