Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opština Kovačica: Rebalansom ćemo ispraviti grešku u budžetu za informisanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

23. 12. 2015.

Izvor: UNS

Opština Kovačica: Rebalansom ćemo ispraviti grešku u budžetu za informisanje

„Opredelili smo sredstva za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa, u skladu sa Zakonom. Napravili smo grešku i u opisu stavke prepisali iz budžeta za 2015. godinu da su sredstva opredeljena za finansiranje Radio-televizije opštine Kovačica (RTV OK). Konkurs ćemo raspisati početkom godine i na njemu će moći da učestvuju svi mediji, u skladu sa Zakonom. Grešku u budžetu ćemo ispraviti prvim rebalansom“, rekla je UNS-u rukovodilac odeljenja za finansije, budžet i lokalnu poresku administraciju Alžbeta Marko.

 

Naime, povodom informacija koje je dobilo od kolega, Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je opštinu Kovačica kako bi utvrdilo zašto je, suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima, u budžetu ove opštine za narednu godinu koji je usvojen u ponedeljak, u delu koji se odnosi na projektno sufinansiranje medija, navedeno da sva sredstva namenjena za medije, 17.5000.000 dinara, pripadaju Radio-televiziji opštine Kovačica (RTV OK).

„I ove godine smo raspisali konkurs, kako nalaže Zakon, tako ćemo uraditi i naredne, to se ne dovodi u pitanje. Naravno, na tom konkursu će moći da učestvuje i RTV OK, ali i svi drugi mediji. Ne znam da li će rebalans biti pre raspisivanja konkursa, ali će javni poziv svakako svojim tekstom obuhvatiti sve medije, bez obzira na opis u budžetu“, rekla je Alžbeta Marko.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi