Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opština Lajkovac poništila konkurs za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

23. 12. 2015.

Izvor: UNS

Opština Lajkovac poništila konkurs za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja

Opština Lajkovac poništila je danas Javni konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Lajkovac u 2016. godini.

 

U konkursu ove opštine raspisanom 9. decembra nije bio naveden iznos sredstava opredeljenih za sufinansiranje medijskog sadržaja.

U javnom pozivu pisalo je da će “sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Lajkovac  u 2016. godini biti obezbeđena Odlukom o budžetu opštine Lajkovac za 2016. godinu”.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS; NDNV, ANEM i Lokal pres) reagovala je i u dopisu opštini Lajkovac navela da objavljivanje konkursa bez iznosa opredeljenih sredstava nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima (član 20) i Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja (član 9).

U Odluci o poništavanju javnog poziva, Opštinsko veće opštine Lajkovac navelo je da se „javni konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja poništava iz razloga što nije doneta Odluka o budžetu opštine za 2016. godinu, odnosno što javni poziv ne sadrži iznos sredstava koja su opredeljena za konkurs, u skladu sa članom 9. Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja“.

Opštinsko veće u Odluci je navelo i da će novi javni poziv biti raspisan nakon donošenja Odluke o budžetu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi