Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Konkurs opštine Merošina za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 01. 2016.

Konkurs opštine Merošina za sufinansiranje medijskih projekata

Na osnovu člana 15. 17. i 18. Zakona o javnom informisanju i medijima („Sl. glasnik RS“, br. 83/14), člana 20. i 46. Zakona o lokalnoj samoupravi (,,Sl. glasnik RS“, br. 129/07) i člana 6. Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja („Sl. glasnik RS“ br. 126/2014), načelnik Opštinske uprave opštine Merošina raspisuje:

JAVNI POZIV

ZA UČEŠĆE NA KONKURSU ZA SUFINANSIRANjE PROJEKATA

RADI OSTVARIVANjA JAVNOG INTERESA

U OBLASTI JAVNOG INFORMISANjA U 2016. GODINI

 

Namena konkursa je sufinasiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana na teritoriji opštine Merošina; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, unapređivanju pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih; razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.

Ukupan iznos sredstava namenjen za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja iz budžeta Opštine Merošina iznosi 1.100.000,00 dinara.

 

Pravo učešća na konkursu ima izdavač medija koji je upisan u registar medija i  pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija, kao i dokaz o postojanju tehničko kadrovskog kapaciteta za realizaciju ovog projekta na teritoriji opštine Merošina. Učesnik konkursa može predložiti sufinansiranje projekta u iznosu koji ne prelazi 80% vrednosti projekta, a najviše do iznosa koji je utvrđen konkursom.

Pravo učešća na konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda kao i izdavač medija koji nije upisan u Registar medija.

Dokumentacija koju prilaže podnosilac projekta

Učesnici konkursa su obavezni da popunjen obrazac za učešće na Javnom pozivu dostave u četiri primerka. Obrazac se preuzima sa sajta Opštine Merošina. Učesnik na Javnom pozivu obavezan je da priloži i sledeća dokumenta u jednom primerku:

-          fotokopiju Rešenja APR o upisu u Registar medija,

-          fotokopija Rešenja o registraciji pravnog lica ili preduzetnika u APR,

-          dozvola za emitovanje radio i/ili TV programa izdata od Regulatornog tela za elektronske medije,

-          overena izjava/saglasnost medija (ili više njih) da će programski sadržaj biti emitovan/objavljen u tom mediju (obavezno samo za pravna lica i preduzetnike registrovane za produkciju televizijskog i radijskog programa)

-          dokaz da se učesnik na konkursu ne nalazi u blokadi.

Prijave na konkurs podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Narodne novine“, od 20.01.2016. godine do 04.02.2016. godine.

Javni poziv i potrebni obrasci mogu se preuzeti na internet stranici opštine Merošina www.merosina.org.rs

Prijava na konkurs podnosi se na adresu: Opština Merošina, Cara Lazara  br.17, 18252 Merošina, sa naznakom: Konkurs za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2016. godini i predaje se na pisarnici Opštinske uprave opštine Merošina neposredno ili preporučeno poštom.

 

Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima od 11 do 14 časova na telefon 018/4892 034, lice za kontakt Zoran Milutinović.

Pozivaju se novinarska i medijska udruženja, registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije. Pozivaju se medijski stručnjaci zainteresovani za učešće u radu komisije da se pisanim putem obrate Opštini Merošina. Uz predlog za članove komisije dostaviti i kratke biografije.

Rok za dostavljanje predloga za članove komisije isti je kao i rok za podnošenje prijava na konkurs.

Učesnici konkursa su obavezni da popunjen obrazac za učešće na Javnom pozivu dostave u četiri primerka.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi