Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 03. 2016.

Izvor: Danas

Povodom teksta Petra Jeremića „Tendedozna informacija" (Danas, 24.03.2016)

Izuzeta iz odlučivanja

U reagovanju Petra Jeremića, izvršnog sekretara UNS-a i sada već bivšeg člana Stručne komisije za ocenu sufinansiranja projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša, objavljenom u rubrici Dijalog 24. marta 2016, navedene su neosnovane ocene uz koje je apostrofirano i moje ime.

Nakon sugerisanja da bih se iza potpisa R. D. mogla „kriti" ja, Jeremić zaključuje da bih pisanjem teksta, pa i antrfilea na koji je reagovao „prekršila odredbe Kodeksa novinara Srbije" jer „imam očigledan interes kao članica Lokalnog antikorupcijskog foruma Niš, koji bi trebalo da nezavisno nadzire proces projektnog sufinansiranja".

Zarad javnosti sam dužna da saopštim da ja kao koordinatorka i članica LAF-a Niš ni na koji način ne učestvujem u aktivnostima LAF-a povodom ovog Konkursa, što bi se pored ostalog, iz ovakvih navoda moglo zaključiti, jer sam se izuzela iz svih odlučivanja i postupanja ovog tela vezanih za sprovođenje Konkursa do njegovog završetka, a po potrebi i kasnije.

Razlog za moje izuzeće, o čemu naravno postoji dokaz, jeste činjenica da je dnevni list Danas kandidovao projekat na Konkursu, te je potpuno suspendovanje mog učešća u ovom delu aktivnosti LAF-a način da se izbegne konflikt interesa, kao i kršenje profesionalnih i etičkih propisa i standarda. Činjenica je, takođe, da LAF nije započeo da nezavisno nadzire ovaj Konkurs, a da se za sada ne zna da li će to uopšte činiti. 

Zorica Miladinović, novinarka dnevnog lista Danas

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

28.03.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:54

skandal

Ovo je samo jedan od mnogih u nizu slučajeva kada se ne poštuje Zakon niti pravilnik. U svakoj komisiji bar jedan član je u sukobu interesa. Članovi komisije su ili radnici medija koji dobijaju novac ili saradnici koji se nalaze na impresumu nekih novina.O stručnosti komisije ne bih, ali uns , nuns i ostali treba da analiziraju koga apliciraju u komisije jer je neophodno da članovi imaju bar iskustvo u rukovodjenju finansijama. O tome da niko ne priča o pravdanju novca i narativnim izveštajima odnosno o tome da mediji nenamenski troše novac poreskih obveznika drugom prilikom . Sve u svemu svi ste gospodo saučesnici u lakrdiji koja se zove medijsko sufinansiranje.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi