Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Leskovac: Za medijske projekte 20 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

06. 04. 2016.

Izvor: UNS

Leskovac: Za medijske projekte 20 miliona dinara

Sa gradonačelnikom Leskovca dr Goranom Cvetanovićem, predstavnici trinaest lokalnih medija čiji su projekti dobili zeleno svetlo na gradskom konkursu, potpisali su juče ugovore o sufinansiranju medija.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Cvetanović je istakao da je tročlana komisija ocenjivala projekte i odlučila da novac dodeli lokalnim medijima, te da lično smatra da je to ispravna odluka.                                                                   

“Lokalna samouprava će uvek podržavati medije s teritorije grada Leskovca, ali novac iz budžeta će u budućnosti morati da bude samo deo sredstava koja će pomagati u blagovremenom i tačnom informisanju“, poručio je Cvetanović i dodao da su o projektima odlučivali profesionalci, novinari Srđan Conić i Aleksandar Davinić iz Leskovca  i Goran Vladković iz Vranja.  

Inače, na konkurs je stiglo 35 projekata kojima je tražena ukupna suma od više od 80 miliona dinara. Odboreno je 13 projekata za koje je izdvojeno oko 20 miliona dinara, što je iznos predviđen budžetom grad za 2016. godinu.                        

Televiziji Leskovac odobreno je 4,8 miliona, Dinkomu K-1 i Protokolu K-1, koji su u vlasništvu porodice Živković, ukupno 4,5 miliona, po 2 miliona dobile su lokalne televizije Studio MT i 4S, a 1,78 miliona Nova naša reč i agencija Jugpres, obe pod rukovodstvom članova porodice novinarke Ljiljane Stojanović. Portalu Jugmedia, za projekat „Zajedno za bezbednost“ odobreno je 1,2 miliona, po milion dinara dobile su niške televizije Belle Amie i KCN. Agencija SDS Srđana Stamenkovića dobila je 800.000 dinara, 300.000 dodeljeno je agenciji  Infopres DBS Bratislava Ilića, a 100.000 agenciji Info centar Jug.      

Niške regionalne televizije KCN i Belle Amie jedini su mediji van Leskovca kojima su odobrena sredstva iz lokalnog budžeta.                                                                                                    

 

Komentari (3)

ostavi komentar
sre

06.04.

2016.

Zoran [neregistrovani] u 20:07

gle cuda?

a od televizija tu su upavo one pod direktnom ingerencijom vlasti- porodica Radomirovic i Bellamie i Kopernikus!
Uz to, RTS, čiji je novinar bio predsednik Komisije nikada nije kritikovao lokalnu vlast u Lekovcu, a toliko toga ima!!!

Odgovori
sre

06.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 18:13

Re: Hvala

Mozda postoji neki propust, ali to se dogodi i najvecim ekspertima. Medjutim cestitam komisiji na doslednosti da neki koji su godinama privelegovani ovog puta ne dobiju sredstva iz budzeta koja izdvajaju gradjani Leskovca

Odgovori
sre

06.04.

2016.

Bane [neregistrovani] u 14:33

legalizovani lopovluk

Bratislav Ilic je dobio u Leskovcu novac. U Vladičinom Hanu je predsednik komisije, gde će on nekom drugom da. Ti meni, ja tebi. A svi srećni jer su zajednički uz podršku Medijske koalicije ugasili Radio Leskovac, čiji je direktor, gle čuda, opet bio Bratislav Ilić. Ovo je organizovana pljačka lokalnih budžeta.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi