Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 04. 2016.

Autor: I. Mitić Izvor: Večernje novosti

Odluka nelegalne komisije?

Vlasnik Radija 016 Jugoslav Tomić saopštio je juče da je Upravnom sudu podneo tužbu kojom traži da konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja bude poništen jer je sproveden nezakonito. Tomić kaže da su akta koja je od nadležnih dobio po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja pokazala da su se njihove sumnje u legalnost izbora članova komisije ispostavile tačnim.

- Od tri člana komisije samo je jedan izabran legalno. Zbog toga je i rešenje o raspodeli sredstava po tom konkursu nezakonito. Člana komisije koji se lažno predstavljao kao predstavnik UNS-a predložio je nepostojeći aktiv novinara juga Srbije, a i to je učinjeno čak 15 dana posle isteka roka iz uslova konkursa, dok se predsednik komisije samopredložio istakao je Jugoslav Tomić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

On će od UNS-ovš suda časti tražiti da iz svojih redova isključi kolegu koji se "služio lažima i falsifikatima", a od Suzane Stanković Ilić, načelnice Uprave za društvene delatnosti, koja je sprovela konkurs, ostavku, a u suprotnom smenu.

- Na osnovu zapisnika sa sednice "nelegalne komisije" može se zaključiti da je višemilionska suma iz gradske kase podeljena medijima isključivo po volji aktuelnog gradonačelnika Gorana Cvetanovića koji je, pored ostalog, naredio i da naš radio ne dobije ni dinara rekao je Tomić.

Na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medija opredeljeno je skoro 18,3 miliona dinara kojima će biti realizovano 13 projekata. U nadležnoj gradskoj upravi kažu da su radili po zakonu i odbacuju bilo kakvu odgovornost.

- Tokom te procedure su poštovani svi propisi, a odluka o raspodeli sredstava je doneta u skladu sa pravilnikom i uslovima konkursa. To će utvrditi i sud - kazala je Suzana Stanković Ilić.

Komentari (4)

ostavi komentar
čet

05.05.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 15:26

skandali

Skandalozne raspodele para sa sve vise nedostataka i propusta prilikom rada komisija, Cim niko ne snosi nikakve zakonske posledice a i ne moze da snosi tako nam je kako nam je. A i da je najbolja komisija na svetu opet glavnu rec daju opstinski i gradski celnici. Prema tome hitna izmena Zakona ili da cutimo i trpimo .

Odgovori
pet

29.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 14:42

Arsini

Kao dugogodisnji novinar Radio Leskovca koji je ostao bez posla ne svidjaju mi se dvostruki arsini pojedinih koleginica i kolega kada je Radio 016 u pitanju i njegov vlasnik Jugoslav Tomic. Nekada zaposlene koleginice i kolege kod ovog privatnika su ostali bez plata i ostalih prinadleznosti. mesecima pokusavaju preko medija da skrenu paznju, ali niko od leskovackih novinara da im ukaze paznju. Ali zato cim je Jugoslavu Tomicu odbijen projekat za koji sumnjam da je kvalitetan, odmah su pohrlili ka njemu i suze rone sa covekom ciji je interes profit, zarada, a sudbina osam porodica mu nije vazna. Stidim se pojedinaca. Stvarno sramota sto se takvim bahatim daje prostor uopste.

Odgovori
pet

29.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 07:44

zamenjene teze

Neshvatljivo je kako "neshvatkjivi" zamenjuje teze vezane za leskovački konkurs!Ćak i da je Jugoslav Tomiž baš onakav kakvim ga on opisuje, a znam da nije, kako pisac reagovanja ne opovrgava nijedan Jugoslavov argument u prilog tvrdnji o neregularnosti oko izbora člana komisije u kojoj su sedeli novinari spremni da misle gradonačelnikovom, a ne svojom glavom! Podržavam stav da oko svega ima posla i za Sud časti UNS!

Odgovori
čet

28.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 14:58

Neshvatljivo

Neshvatljivo je da se ovak covek zvani Jugoslav Tomic koji nema nikakve veze sa novinarstvom i koji je pre izvesnog vremena uzeo ogromnu otpremninu u Kulturnom centru u Leskovcu oglasava. Zar ga nije sramota posle tolikog guljenja ovog drustva. Skoro 40 godina zivi na grbaci ovog jadnog napacenog naroda. Sada kada je otisao u penziju hoce sve da blati i da ponizava fabrikuje razne stvari i ismislja najgnusnije lazi. Sramota. Jos uvek nas nije isplatio duguje nam plate nekima za sest, nekima pet a nekima i vise meseci. Sramota da se takvom coveku daje prostor zato sto nije dobio novac za projekat.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi