Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  “Egokult” i Opština Negotin organizovali seminar za novinare - Kako se budžetiraju medijski projekti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

18. 05. 2016.

Autor: Jovanka Stanojević Izvor: UNS

“Egokult” i Opština Negotin organizovali seminar za novinare - Kako se budžetiraju medijski projekti

Opština Negotin i Udruženje „Egokult“ organizovali su 17. maja seminar za novinare "Budžetiranje medijskih projekata".

„'Egokult' je na ovaj način želeo da pomogne medijskim radnicima da usavrše veštine potrebne da se maksimalno iskoriste konkursi za projektno sufinansiranje i proizvodnju medijskog sadržaja“, ističu u tom negotinskom udruženju.

Predavač je bio Rastislav Durman, novinar, scenarista, urednik, reditelj i medijski konsultant, osnivač i prvi glavni urednik časopisa za medijske profesionalce "Link", rukovodilac Odeljenja za razvoj programa RTV Vojvodine.

„Nepoznavanje specifičnosti medijskih projekata često dovodi do previđanja nekih budžetskih linija što rezultira neadekvatnim budžetom koji ugrožava održivost projekta. Upravo zbog toga 'Egokult' se odlučio da u saradnji sa Opštinom Negotin organizuje stručni seminar na temu budžetiranja projekata“, kažu u „Egokultu“.

„Namera nam je bila da pomognemo kolegama da usavrše veštine koje su neophodne da iskoriste konkurse za projektno sufinansiranje i proizvodnju medijskog sadržaja, fondova i programa kroz različite izvore finasiranja, kao i da razviju svoje projektne inicijative i napišu predloge projekata zasnovane i koncipirane na najvišim kriterijumima sufinansijera. Seminar je organizovan sa namerom da pomogne pre svega novinarima koji imaju inicijativu, kao i potencijal za razvoj projektnih ideja i predloga, a posebno onima koji su u procesu tranzicije i privatizacije medija, nažalost, ostali bez posla”, naglašavaju Suzana Mihajlović-Jovanović i Zdenka Tomić, ovlašćeni zastupnici Udruženja “Egokult”.

“Budućnost medijske produkcije zavisi od projektnog finansiranja i vrlo je važno da medijski poslenici ovladaju veštinama pisanja projekata, upravo i kroz seminar koji je za njih organizovalo Udruženje 'Egokult' iz Negotina. Budžet je samo jedan od elemenata projekta i vrlo je važno shvatiti da je on samo finansijska slika sadržaja koji je planiran”, objašnjava Rastislav Durman.

Opština Negotin je ove godine za sufinansiranje projekata kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja u budžetu opredelila i već rasporedila 7,5 miliona dinara.

Za sufinansiranje projekata učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima kao i unapređenje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja izdvojeno je 100.000 dinara, a sredstva su dobili negotinsko Udruženje „Egokult“, 40.000 dinara i Business centre doo Zaječar, 60.000 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi